”Hoppet lever så länge folkan går”

Det spinner på bra för VMS-duon Kjell Fransson och P-O Eriksson. I helgen kammade man hem klassegern i Gruvrundan i Åtvidaberg – och nu är man inte långt ifrån täten i både Rallycupen och RM (riksmästerskapen). – Fantastiskt! Det gick bättre än vi kunde hoppas på, säger Kjell Fransson.

På SS4 dammade det rejält i solgasset.

På SS4 dammade det rejält i solgasset.

Foto: Johan Allvin

Motorsport2016-08-29 11:00

Med hoppet och siktet inställt på en placering bland de fem bästa, gav sig VMS-ekipaget med Kjell Fransson vid ratten och P-O Eriksson vid kartan, ut på de fem specialsträckorna som utgjorde årets upplaga av Gruvrundan.

Väl i mål kunde man konstatera att resultatet blivit över förväntan – och klassegern firades på blygsamt småländskt vis med en middag.

– När vi åkte i Götene senast hann vi inte med toppförarna – men i lördags gick det bättre. Varför det gick så bra vet jag inte, men det var väldigt roligt att slå en så skicklig förare som Tony (Jansson), säger Kjell Fransson.

Nu väntar nästa tävling i Kolsva den 17 september. Och håller bara bilen och motorn ihop så är Kjell och P-O med och tampas om topplaceringarna när klassiska rallycupen och rally-RM ska summeras.

– Rallycupen kan vi inte vinna, men att komma tvåa är teoretiskt möjligt.

Men då krävs så klart att maskineriet under huven håller samman.

– Vi måste snart renovera motorn. Egentligen har vi redan skjutit på det lite för länge, men det lutar åt att vi kör i Kolsva också innan vi ger oss på det. Klart vi är lite oroliga – men så länge folkan går så lever hoppet!

Hoppet ja. Möjligheten till en fin slutplacering finns onekligen inom räckhåll. Det är hela teamet kring VMS-ekipaget överens om:

– Vi kör så länge det håller! Och jag måste verkligen ge en stor eloge till mekanikerna Magnus Bäck och Ove Källgren. Utan dem skulle det aldrig gå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!