Hougaard stärkte sina aktier

De fem ordinarie platserna i Dackarnas första startsjua är klara. Men om de två reservplatserna är det fortfarande öppet. Efter en imponerande insats i Målilla Challenge talar mycket för att Patrick Hougaard tar den ena. - Han visade verkligen att han vill vara med, säger lagledaren Mikael Karlsson.

Patrick Hougaard håller undan för Patryk Dudek och visar att han vill ta en av platserna i Dackarnas premiärlag nästa vecka. Foto: Magnus Strömsten

Patrick Hougaard håller undan för Patryk Dudek och visar att han vill ta en av platserna i Dackarnas premiärlag nästa vecka. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Motorsport2013-05-01 22:04


Darcy Ward, Fredrik Lindgren, Michael Jepsen Jensen, Patryk Dudek och Dennis Andersson.
Om inget inträffar under helgens tävlingar är det Dackarnas fem ordinarie förare i nästa veckas Elitseriepremiär mot Hammarby.
- Med de fem förarna börjar det klarna. Dennis hade varit högaktuell ändå, men i och med att Simon (Gustafsson) haft det lite tungt blir han också given. Dennis är på G, säger lagledaren Mikael Karlsson.
Desto större strid är det om reservplatserna. Simon Gustafsson plockade bara tre poäng i tisdagens Målilla Challenge och är borträknad.
- Om inget drastiskt inträffar så är han inte aktuell för Elitserien i dagsläget. Han är varken där i huvudet eller med sina grejer och det vet han om själv.

Stark insats av Hougaard
Mycket talar för att Patrick Hougaard tar den sjätte platsen i startuppställningen. Hougaard var Målilla Challenges stora överraskning då han knep en andraplats med 14 poäng på fem heat.
- Jag trodde inte att han skulle köra så bra och han visade verkligen att han vill vara med. Han stärkte sina aktier, men om han blir uttagen återstår att se.
Störste utmanare är landsmannen Mikkel Michelsen, som tog tio poäng i Målilla Challenge.
- Han är riktigt snabb på banan, men behöver förbättra sina starter. Då kan han bli riktigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!