Hundratals år av rutin på en och samma bild

Titta på bilden. Där ser du åtskilliga hundra år av motorsport-rutin samlade på en och samma ruta. Och gissa om det snackades minnen när ett 20-tal av hedersmedlemmarna i Vimmerby Motorsällskap samlades i föreningens klubbstuga på torsdagskvällen.

Gissa om det snackades minnen när ett 20-tal av hedersmedlemmarna i Vimmerby Motorsällskap samlades i föreningens klubbstuga på torsdagskvällen.

Gissa om det snackades minnen när ett 20-tal av hedersmedlemmarna i Vimmerby Motorsällskap samlades i föreningens klubbstuga på torsdagskvällen.

Foto: Micael Rundberg

Motorsport2017-04-20 17:49

Är du över 60 år och har varit medlem i Vimmerby MS i mer än 25 år? Ja, då tillhör du den skara på drygt 90 personer i föreningens historia som är eller har varit hedersmedlem.

En av föreningens eldsjälar, Stig Liljebladh, tyckte att dessa skulle uppmärksammas och bjöd in till ett kaffekalas, som hölls på torsdagskvällen.
- Sammanlagt var det ett 70-tal inbjudningsbrev som gick ut. Och visst hade jag väl hoppats på att några fler skulle dyka upp än de 20 som nu gjorde det, säger han.

Men det var sannerligen inga sura miner för det, utan skratten var många och oj vad det pratades gamla minnen.
När det var dags att samla ihop sig för fotografering hördes en av männen i gänget fundera högt:
- Jag undrar hur många tiotusentals ideella timmar det är totalt på den här bilden?

Vad gäller verksamhetsår i Vimmerby MS kan vi i alla fall uppskatta det till bortåt 700 totalt för den samlade skaran av föreningshjältar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!