Ikonen tillbaka i Dackarna i kväll

I tolv år var Hans Andersen dackefansens favorit. I kväll gör han comeback i Målillalaget när serieledande Indianerna kommer på besök. - Jag har längtat länge efter att få köra för Dackarna igen, säger Hans Andersen.

Motorsport2015-06-30 06:39


När Hans Andersen kom till Dackarna var han okänd för de allra flesta. Men dansken gjorde sig snabbt ett namn i Målilla och var i många år ohotad publikfavorit på G&B Arena. De sista åren gick det dock sämre och till slut var skilsmässan oundviklig. Hösten 2011 valde Dackarna att bryta med Andersen.
Sedan dess har han kört för Indianerna och Västervik i den svenska Elitserien. När chansen till en återkomst i Dackarna, något oväntat, dök upp i höstas tvekade dansken aldrig.
- Målilla och Dackarna har en speciell plats i mitt hjärta. Därför var det inget att tveka på när jag fick frågan, säger Hans Andersen.
Ganska snabbt stod det dock klart att dansken skulle få svårt att köra till sig en ordinarie plats i Dackarna. Så har det också blivit. Fram till nu har lagledningen istället satsat på Nicki Pedersen, Michael Jepsen Jensen, Jason Doyle och Krzysztof Buczkowski.Något som Andersen är långt ifrån nöjd med.
- När jag skrev på för Dackarna var det inte som en ersättare vid skador utan alla skulle få kämpa om en plats. Jag tycker att jag har kört bättre än några av de andra förarna och att jag borde ha fått chansen tidigare. Men nu när jag väl har fått chansen ska jag se till att leverera och ta så mycket poäng som möjligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om