Ingen fullträff för Kalle Svensson

Vimmerbys enduroess Kalle Svensson har kört klart i Sydeuropa för den här gången. Nu väntar en månads vila innan junior-VM fortsätter i Italien. I helgens race i Portugal blev Kalle 22:a och 16:e man.

Motorsport2011-04-12 06:56

Målsättningen inför första deltävlingarna i Spanien var topp-15. Han blev 19 och 17. Inför nästa stopp i JVM, portugisiska Vale de Cambra var målsättningen densamma:
- Om jag hade blivit bland de femton första hade jag varit nöjd, men så blev det inte, säger Kalle Svensson i bussen på väg hem till Sverige.

Ändrade på fjädringen
Efter lördagens race var Kristdalasonen mycket missnöjd:
- Jag undrade vad fasen jag höll på med. Cykeln gick bra, men jag fick inget att stämma och humöret blev dåligt.
Det blev inga poäng för Kalle Svensson första tävlingsdagen då han slutade 22:a.
Sen började söndagen lika illa:
- Usch, det var inte alls roligt, men så ändrade jag fjädringen inför extremprovet och då plötsligt gick det mycket bättre. De tre sista proven körde jag riktigt bra.
Han körde upp sig flera placeringar och hamnade på en slutlig 16:e plats - och fem fräscha VM-poäng. Det var skönt att jag fick till det.
Totalt ligger Kalle nu 20:e i JVM-tabellen med elva inkörda poäng. Före sig har han bland annat tre svenskar; 10) Henrik Lindholm, 37 poäng, 11) Johan Carlsson 37 poäng och 12) Calle Sjöö 33 poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!