Intensiv tävlingssommar väntar

Gokartåkaren Andreas Edman från Hultsfred laddar inför säsongen. Nio deltävlingar i Sydsvenska mästerskapet, fyra i sydostcupen och därtill några fristående tävlingar står på programmet. - Det är nog i stort sett varannan helg hela sommaren det handlar om, säger Andreas, som räknat efter.

Gokartåkaren Andreas Edman satsar stenhårt den här säsongen. Det blir tävlingar varannan helg på olika håll runt om i sydsverige.

Gokartåkaren Andreas Edman satsar stenhårt den här säsongen. Det blir tävlingar varannan helg på olika håll runt om i sydsverige.

Foto:

Motorsport2004-05-05 06:37

Säsongspremiären är redan överstökad. Fast det är en tävling Andreas helst borde glömma. Han låg tvåa i klassen när en punktering gjorde att han fick gå i depå och bryta racet.
Betydligt bättre gick det i lördags, i första deltävlingen i Sydostcupen. Där slutade Andreas på en fjärdeplats och det är godkänt och väl det.
Nu ser han fram mot resten av säsongen med stor tillförsikt. Gokarten är uppdaterat med moderna, hydrauliska bromsar och det kommer givetvisatt påverka varvtiderna i positiv riktning.
- På lite sikt, säger Andreas. När jag lär mig hantera dem.
De gamla mekaniska bromsarna på karten var just inte mycket att skriva hem om, det gällde att trampa rejält på bromsen för att det skulle hända något. Nu blir det helt annan effekt...
Klassen Andreas åker i kallas Formel Yamaha, en enhetsklass där alla åker med samma slags utrustning, samma slags motor, samma chassie. Reglerna är stenhårda för att göra det så rättvist som möjligt.
Det är en intensiv säsong som väntar. Andreas och hans chefsmekaniker, Conny Edman, satsar hårt på sydsvenska mästerskapet, SKCC, som det kallas. Totalt nio deltävlingar över hela södra Sverige.
Till detta kommer också fyra deltävlingar i Sydostcupen. Plus at han räknar med att åka fyra fristående stortävlingar. Bland annat i Växjö och på hemmabanan i Kalmar.
- Så det är tävling varannan helg, säger Andreas, det är fullt upp. Speciellt som det är ganska långt att åka till tävlingarna. De närmaste ligger på 12 mils håll.
Så det finns en viss risk att gokartåkandet går ut över fotbollskarriären... Ja, Andreas försöker hinna med att spela fotboll också mellan varven.
Målsättningen inför säsongen är hög. Andreas har en andraplats i Sydostcupen sedan förra året och placeringen tänker han försvara och helst förbättra. Dessutom ser han chanserna att köra upp sig på top 10-listan i Sydsvenska mästerskapet. Förra året blev det en 13 plats. Strax utanför listan med andra ord. En tredjeplats i DM ska också försvaras, helst förbättras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om