Jimmi är kung över Gnagaredalen

Jimmi Elofsson har gjort det igen. Inför 15000 åskådare i Gnagaredalen tog han sin andra triumf i Semesterracet. - Det känns jättebra, sa han i den glädjebubblande depån.

Segerjubel. Hemmaåkaren Jimmi Elofsson har slaget till igen. I lördags tog han sin andra seger i Semesterracet - och är nu en av fyra som kan stoltsera med två triumfer i den prestigefyllda tävlingen.

Segerjubel. Hemmaåkaren Jimmi Elofsson har slaget till igen. I lördags tog han sin andra seger i Semesterracet - och är nu en av fyra som kan stoltsera med två triumfer i den prestigefyllda tävlingen.

Foto:

Motorsport2011-07-18 06:38


Få lyckas vinna Sveriges största folkracetävling. Extremt få lyckas göra det två gånger. Tre år efter sin första seger har Jimmi Elofsson tagit plats i den exklusiva skaran - och kommit ett steg närmare folkraceförarnas största dröm. Ännu har ingen tre segrar i Semesterracet. Ännu har ingen fått ta med sig vandringspriset hem för gott.
I och med årets seger blev Elofsson den blott fjärde i tävlingens 30-åriga historia att överhuvudtaget ha chansen.
- Vandringspokalen vill man åt..., sa Elofsson kort efter segern.

Tvingades byta motor
Men det var nära att dagen slutat på ett helt annat sätt. Efter att motorn strandat efter det första heatet handlade det om minuter. Elofsson fick åka hem, skruva loss en ny motor ur en annan bil - och snabbt som katten in med den i sitt gullila Volvoskåp.
- Det var precis att vi hann. Vi hann inte skruva åt allt inför det andra heatet, utan fick göra det senare.
Det gick bra ändå. Elofsson vann samtliga omgångar under dagen och bokade därmed en plats i A-finalen tillsammans med fyra övriga fullpottare. Från B-finalen anslöt Ulf Eriksson från Oskarshamn och det var också Eriksson som skulle utmana Elofsson mest.

Rulltårta för Ekenmo
Elofsson såg ut att få en kanonstart i finalen, men efter problem med växlingen tappade han mark. Eksjö-killen David Ekenmo gick upp i täten - men for upp i räcket på väg in i förstakurvan.
- Det var mycket kaos tycker jag. Jag har haft lite problem med växellådan.
Då låg hemmaåkaren sist. Sekunden senare var Elofsson uppe i ledning. En ledning han inte skulle släppa. Elofsson gick upp i täten via en fin omkörning i Tallkurvan och jagades sedan av den aggressivt körande Ulf Eriksson.
Eriksson var nära under flera varv, men Elofsson täppte till och körde slut på Eriksson Saab, som var lite för sliten från B-finalen för att kunna hota Elofsson på allvar. Med två varv kvar fick Oskarhamnsåkaren ge sig - och Elofsson defilerade i mål i ensamt majestät.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!