Jimmi vann racet

Hemmaföraren Jimmi Elofsson har inte haft någon lycka i Semesterracets historia. Nu har han tagit sin revansch, segern i finalheatet var aldrig i fara och Elofssons största framgång i karriären var ett faktum.

Jimmi Elofsson tog hem segern i Semesterracet.

Jimmi Elofsson tog hem segern i Semesterracet.

Foto:

Motorsport2007-07-16 06:04

Under finaldagen satte Elofsson skräck i motståndarna från första början. Segrar i samtliga tre kvalheat och maximala 21 poäng talar sitt tydliga språk, Elofsson var på väg mot något stort. I finalens startfält återfanns, förutom Elofsson, ytterligare tre fullpoängare, en av dessa var 1997 års segrare Christer Sundström från Eksö FRC. Vad som på förhand såg ut som en stenhård batalj skulle komma att tvecklas till något helt annat.
Jimmi Elofsson i sin Volvo tog ledningen genast och tack vare imponerande åkning blev luckan till bakomvarande bilar bara större och större. Publiken vädrade hemmaseger och stämningen runt välfyllda Gnagardalen var fantastisk. När Elofsson gick in på loppets sista varv var luckan till loppets tvåa, Jörgen Johansson körandes för MK Falcon, så pass stort att enbart ett fel på Elofssons bil skulle kunna förstöra för hemmafavoriten. Nu höll materialet hela vägen in i mål och Elofsson hyllades efter loppet av den fanatiska hemmapubliken.
- Det är absolut det största jag varit med om i min karriär, sa en glad Elofsson efter ärovarvet och fortsatte.
- Jag fick en bra start och det blev en liten skön lucka till de andra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!