Jönsson gör EM-debut

I helgen avgörs andra EM-deltävlingen i enduro i Ungern. På startlinjen finns bland annat Vimmerby MS Daniel Jönsson. - Det blir debut för mig i internationella sammanhang och det ska bli kul att prova, säger han.

Daniel Jönsson.

Daniel Jönsson.

Foto:

Motorsport2007-06-29 08:00

När vår tidning når Jönsson på en allt annat än stabil telefonledning sitter han på färjan på väg mot polska Gdansk. Det är måndag morgon och Daniel och flickvännen Veronika har gett sig iväg tidigt för att hinna fram till orten i Ungern där EM-deltävlingen i enduro avgörs på lördag och söndag.
Väl framme i Polen väntar nämligen en resa på nästan 100 mil innan man är där.
- Det blir ett äventyr i sig att bara ta sig dit. Vi ville vara där i god tid så man får en chans att bekanta sig med omgivningarna innan det är dags för tävling, säger Jönsson som tidigare mest gjort sig känd som en kapabel crossförare, men på senare tid har fokus flyttats till enduron.
- Jag har kört SM-serien i enduro i år och det har gått bra. Jag har plockat lite poäng här och där, men framförallt är det väldigt kul att köra. I senaste tävlingen i Halmstad så låg jag elva inför sista dagen, men hade det tufft i värmen och tappade till en 15:e, säger Jönsson som kör i E2, samma klass som bland annat klubbkamraten Calle Bjerkert.
Tack vare att han tagit poäng i SM blev Daniel även kvalificerad för att tävla internationellt.
- Att köra i VM-serien var väl aldrig aktuellt. Det är lite för tufft och så kostar det mer med längre resor. Dessutom är det sex deltävlingar, jämfört med fyra i EM-serien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!