Jonssons kamp mot klockan

Finalklara Rospiggarnas stjärna kraschade illa i Motala i tisdags. Redan morgonen därpå var lagledare Mikael Teurnberg nästintill övertygad om att Andreas Jonssons säsong var över. Själv hoppas han nu på ett mirakel. – Jag hoppas febrilt, som genom ett mirakel, kunna vara tillbaka finalen, säger 36-åringen till Norrtelje-Tidning.

Foto: Magnus Strömsten

Motorsport2016-09-08 14:22

Fraktur på nyckelbenet, två revben och tummen.

Även om kraschen i tisdags blev lindrade än befarat, verkade en rad ”småskador” göra att Andreas Jonssons säsong var över.

I dag berättar han för Norrtelje-Tidning om kraschen, och förhoppningen om att kunna ge sig upp på cykeln igen redan i slutet av september när det vankas final för laget från Hallstavik.

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Det är en del av sporten, och det är en hård sport vi kör. Det har hänt, och går inte att få ogjort. Jag får fokusera på att försöka komma tillbaka, säger Jonsson om händelsen i tisdags då han smällde in med full kraft i luftstaketet.

Nu är han återigen på benen, om än med smärtstillande mediciner i kroppen.

Och kampen mot klockan – och det stundande finaldubbelmötet om två veckor – har börjat.

– Jag är fruktansvärt besviken över att inte kunna vara med i slutspelsmatcherna. Men jag hoppas febrilt, som genom ett halvt mirakel, kunna vara tillbaka till finalen. Det har varit ett hårt jobb tillsammans med Micke (Teurnberg, lagledaren) under många är, där vi gick från allsvenskan till elitserien... och nu har kommit så här långt med ett så här härligt gäng. Det vore en mardröm att inte kunna vara med sen. Jag försöker tänka positivt och fajtas för att komma tillbaka till finalmatcherna, säger Andreas Jonsson till norrteljetidning.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!