JSM-silver till Rasmus Andersson

Rasmus Andersson, tävlande för Vimmerby MS, kom till JSM-avgörandet i Umeå med ena foten på silverplatsen. Han hade förhoppningar på en guldmedalj men med tävlingen avslutad var han mer en nöjd med ett JSM-silver. – Det känns fantastiskt bra, säger silvermedaljören.

Rasmus Andersson är färsk silvermedaljör i motocross efter söndagens avgörande i Umeå. Foto: Torbjörn Allvin/Arkiv

Rasmus Andersson är färsk silvermedaljör i motocross efter söndagens avgörande i Umeå. Foto: Torbjörn Allvin/Arkiv

Foto:

Motorsport2017-08-13 19:13

I det första finalheatet kom Rasmus på fjärde plats vilket gav honom 18 poäng. Samtidigt vann William Andersson heatet och drygade därmed ut sin ledning i totaltabellen till 22 poäng ner till tvåan Rasmus.

– Jag fick en dålig start och jag kom inte riktigt in i det flytet jag brukar ha, säger Rasmjus Andersson.

Inför det andra och sista finalheatet var Rasmus mer eller mindre piskad att vinna för att kunna ha en chans till SM-guldet. Samtidigt fick William ta max två poäng. Det sistnämnda scenariot var väldigt osannolikt att det skulle inträffa och det bevisades ganska väl när William knep vinsten även i det andra finalheatet. Rasmus körde till sig en sjätteplats och därmed var silvermedaljen säkrad.

– Jag visste innan att jag bara behövde ta mig från start till mål så skulle silvermedaljen bli min. Jag fick inte riktigt körningen att fungera men det spelar inte så stor roll nu.

Inför denna säsong var målet klart, Rasmus ville ta guldet.

– Jag tog bronset i fjol så jag var riktigt sugen på att få stå överst på pallen i år. Men William har kört riktigt bra hela säsongen och jag har fått jobba till mig den här andraplatsen.

Rasmus har haft en mer eller mindre smärtfri säsong och inte råkat ut för några skador samt inte tagit några risker. Till nästa säsong är det inte säkert om Rasmus ska delta i JSM, det hela beror på om han ska delta i Europamästerskapen.

– EM krockar med JSM, men det är i slutet av säsongen som jag vet hur mycket jag ska vara med i så fall, avslutar silvermedaljören från Hjältevad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!