Kalle SM-trea i leran i Vingåker

Säsongens fjärde SM-deltävling i enduro innebar den första pallplatsen för Vimmerby MS-åkaren Kalle Svensson i SM1-klassen. – Som vanligt känns det som jag tar kliv ju längre säsongen går. Lite frustrerande att man inte kan vara med från början, säger han.

Kalle Svensson, Vimmerby MS, blev fin trea i SM1 när den fjärde SM-deltävlingen kördes i Vingåker på lördagen.

Kalle Svensson, Vimmerby MS, blev fin trea i SM1 när den fjärde SM-deltävlingen kördes i Vingåker på lördagen.

Foto: Kalle Lundstedt

Motorsport2017-06-11 13:47

Det blev en blöt och lerig dag i skogarna runt Vingåker i lördags.
– När vi startade såg det fint ut, men efter ett par sträckor börjande det bli mörkt på himlen och sedan kom regnet. I och med att det var ganska många nydragna spår kom det fram mycket rötter och sten i mossan. Lurigt, men kul, säger Kalle Svensson, som självklart var nöjd med sin tredjeplats.
– Absolut. Jag närmar mig de bästa hela tiden – precis som det brukar vara. Det är bara lite tråkigt att jag inte kan vara så här snabb tidigt på våren. Jag tycker att jag kommer väl förberedd till säsongerna, tränar bra på försäsongen och har målen uppsatta, men det är nog något mentalt nu, säger Kalle Svensson.

Förutom en vurpa redan på den första sträckan av de 14 som kördes svarade VMS-åkaren för stabil körning.
– Jag nötte på och det känns skönt att det räckte till en pallplats, säger Kalle Svensson.
I SM1-klassen slutade Kalle trea och totalt räckte hans tid 2:12:10 till en nionde plats – tangerat säsongsbästa med den första deltävlingen i Falköping.
– Den här gången var det mer svensk, traditionell enduro. En fin tävling, men väldigt slitsam. Alla förarna var riktigt trötta i mål, berättar Kalle.
I och med tredjeplatsen i lördags avancerade Kalle Svensson rejält i sammandraget – från åttonde till femte plats i SM1.

Men det var fler Vimmerby MS-åkare på plats i Vingåker.
För Markus Lundgren slutade dagen med en sjundeplats i JSM2 på tiden 2:21:56. I totalen räckte det till plats nummer 38. Lite sämre än väntat, med tanke på det han har visat tidigare under säsongen.
– Markus pappa berättade att han hade kört i och krökt styret ganska tidigt. Kanske satte sig den vurpan lite i huvudet, säger Kalle Svensson.
Markus ligger på femte plats i JSM2 efter fem tävlingar.
Carl Johan Bjerkert blev elva i SM2 (totalt 40:e åkare) på tiden 2:23:20.
I JSM1 bröt Didrik Gustafsson efter tio av de 14 sträckorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!