Kalle Svensson nöjd Kåsa-sexa

Tre Vimmerby MS-förare bland de 18 första och Kalle Svensson bäst av dessa på sjätte plats. Det blev en lyckad helg för ”våra” åkare i Kåsa-skogarna i Knivsta. – Jag höll nog igen lite för mycket på dagssträckorna, men klart jag är nöjd, sa Kalle Svensson.

NÖJD KÅSA-SEXA. 
Kalle Svensson blev sexa och därmed  bäste Vimmerby-förare i årets Novemberkåsa.
Foto: Kalle Lundstedt

NÖJD KÅSA-SEXA. Kalle Svensson blev sexa och därmed bäste Vimmerby-förare i årets Novemberkåsa. Foto: Kalle Lundstedt

Foto:

Motorsport2016-11-07 06:47

Vimmerby MS-förarna höll sig väl framme när årets upplaga av Novemberkåsan kördes i uppländska Knivsta i helgen.

Kalle Svensson och Calle Bjerkert hade länge en tät strid om att bli bäste VMS-förare och det blev till sist

Svensson från Kristdala som drog det längsta strået, efter att ha kört de åtta nattsträckorna riktigt starkt och stadigt avancerat i resultatlistan.

Till sist slutade Kalle sexa (fyra i elitklassen), ett resultat han var nöjd med, trots att det fanns lite vaga drömmar om en pallplats inför tävlingen.

– Jag visste att det skulle bli jättesvårt att rå på de som placerade sig topp tre –  Jocke (Ljunggren), Adam (Andersson) och Pontus (Högberg). Men visst är jag nöjd, det är ändå många bra namn jag har bakom mig, säger Kalle.

Avståndet till segrande Joakim Ljunggren blev till slut drygt nio minuter.

Kalle Bjerket, som slutade tia, var i mål närmare 13 minuter efter täten.

Stark på natten

Totalt körde de 198 startande förarna (166 tog sig i mål) tre varv på en bana som innehöll fyra sträckor – ett varv på dagen och två på kvällen/natten.

Efter de fyra dagssträckorna låg Kalle på nionde plats, drygt fyra minuter efter täten. Då var det istället Calle Bjerkert som var bäst placerad av de båda, på femte plats.

– Det var svårt på dagen. Sträckorna var torra och fina och det var ett jäkla tempo redan från start. Kanske åkte jag och höll igen lite för mycket för att spara kraft till natten, säger Kalle Svensson.

– Visst var det en jobbig Kåsa, men mest krävande var att det gick så snabbt. Man kunde inte koppla av en sekund, säger han.

”Blodad tand”

Kalle Svensson kan nu lägga en mycket bra säsong bakom sig – en säsong som kröntes med ett SM-brons i höstas.

– Klart att man får blodad tand. Så här bra har det inte gått på många år.

– Nu är det verkligen full satsning som gäller inför nästa säsong. Som det ser ut nu stannar jag kvar i SM1-klassen. Vi har fått till cykeln så bra att det känns smartast så, säger han.

Resultat samtliga VMS-förare:
4) Kalle Svensson +09:15.84, 10) Carl Johan Bjerkert +12:45.61, 18) Markus Lundgren +24:08.20 (sexa i juniorklassen), 36) Didrik Gustafsson +58:11.62 (elva i juniorklassen), 99) Daniel Pantzar +1:59:11.60, 118) Peter Svensson +2:09:51.59.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!