Kalle Svensson trea i Östersund

Kalle Svensson är tillbaka. På allvar. I den första SM-deltävlingen för året kom han trea i SM 1. - Jag är jättenöjd med placeringen och med åkningen, säger Vimmerbyföraren.

Motorsport2013-02-26 07:44


Efter sin svåra olycka i våras har Kristdalagrabben kämpat hårt för att ta sig tillbaka. I helgen kom det första riktigt stora testet: SM i Östersund.
- Jag var riktigt nervös innan tävlingen. Det var svårt att veta var man står i förhållande till de andra. Särskilt med bakgrund av skadorna och att jag inte kört en SM-tävling sedan i maj förra året.
Nervös behövde han inte vara. Det mesta flöt på bra i snön.
- Att komma trea, på det här underlaget, ja... det är jättebra. Jag brukar ha svårt i Östersund annars. 2011 var jag femma och det tyckte jag var bra då, säger Kalle Svensson.

Inte hämmad
Hans pallplats var aldrig direkt hotad. Han hade långt ner till fjärdeplatsen. Å andra sidan var VMS-åkaren aldrig nära att blanda sig i segerstriden. Den stod mellan bröderna Persson, Mikael och Niklas, från Karlskoga. Kalle Svensson hade sju minuter till vinnaren.
- De är duktiga och Karlskoga har ett starkt lag. På andra underlag brukar jag ändå vinna över dem.
I samma klass kom Calle Bjerkert sjua, fyra minuter bakom Kalle Svensson. Jonas Gustafsson, även han Vimmerby MS, var tolva i klassen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!