Kalles mäktiga succé på Ränneslätt

Enduroåkaren Kalle Svensson, Vimmerby MS, tog på söndagseftermiddagen en mycket meriterande total tredjeplats i Ränneslättsloppet i Eksjö (seger i elitklassen). – Nu är jag helt slut – men väldigt glad, skrattar Kalle.

Kalle Svensson, Vimmerby MS, tog på söndagseftermiddagen en meriterande tredjeplats i Ränneslättsloppet i Eksjö.

Kalle Svensson, Vimmerby MS, tog på söndagseftermiddagen en meriterande tredjeplats i Ränneslättsloppet i Eksjö.

Foto: Micael Rundberg

Motorsport2016-09-25 15:59

Ränneslättsloppet är en av Sveriges största endurotävlingar och ingår i "Svensk enduroklassiker" tillsammans med Gotland Grand National och Stångebroslaget i Linköping. I dag, söndag, avgjordes 2016 års upplaga på det gamla garnisonsområdet i Eksjö.

Kalle Svensson kom iväg bra i starten och vid det beryktade ”berget” efter några kilometers åkning var han uppe på femteplats. Han fortsatte att plocka placeringar och ut från depåstoppet efter tre varv var Kalle tvåa bakom storstjärnan Albin Elowson.

– Jag och Pontus Skoog hade en fajt om andraplatsen, men efter ett par vurpor och tuff åkning kände jag att jag inte skulle orka på det sjätte och sista varvet, säger Kalle Svensson.
I mål var Kalle sex och en halv minut efter segrande Elowson och drygt två minuter bakom Skog.
Efter sig i resultatlistan hade han dock många tunga namn, som exempelvis Johan Edlund, klubbkompisen i Vimmerby Calle Bjerkert (slutade femma), Erik Ljungberg och Jimmy Wicksell.

– Innan tävlingen hoppades jag på en topp fem-placering, så det här var jättebra. Det sporrar verkligen för framtiden, säger Kalle, som nu verkar ha bestämt sig för hur höstens fortsatta tävlande ser ut.
Valet har stått mellan att delta i Novemberkåsan eller i Gotland Grand National, som går veckorna efter varandra.
– Allt lutar åt Kåsan i Uppsala, så nu är det bara att åka hem och träna nattåkning, skrattar Kalle Svensson, som fick 10 000 kronor i prispengar för sin tredjeplats i Eksjö i dag.

För toppnamnet Joakim Ljunggren tog Ränneslätt 2016 slut efter ett varv. Jocke vurpade redan i starten och rullade sedan mer eller mindre runt ett varv innan han parkerade hojen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!