Kanonresultat för Dackarna

Trots ett katastrof-GP, med bortregnad tävling och dåligt besökt reservdag, visar Dackarna upp ett strålande ekonomiskt resultat för verksamhetsåret 2016. Totalt gör klubben och aktiebolaget mer än 300 000 kronor i vinst. – Det är hårt arbete som ligger bakom det här, säger en glad ordförande i Målilla MK, Tomas Karlsson.

Dackarna hade ett bra år sportsligt 2016 och det ledde till att det även blev bra ekonomiskt.

Dackarna hade ett bra år sportsligt 2016 och det ledde till att det även blev bra ekonomiskt.

Foto: Ossian Mathiasson

Motorsport2017-03-08 05:30

Från cirka en halv miljon kronor back 2015 till mer än totalt 300 000 kronor plus året efter.
När Målilla MK hade årsmöte häromdagen var det av förklarliga skäl många gladaminer man kunde se, då resultatförbättringen på 800 000 kronor presenterades.
– Så klart väldigt glädjande med sådana siffror, kommenterar ordföranden Tomas Karlsson.
– Det är så många människor i och kring föreningen som sliter oerhört mycket. Och det är allt det hårda arbete som ligger bakom det här resultatet. Vi har skurit i utgifterna och alla har hållit sina budgetar.
Av den totala vinsten svarar Dackarna AB för 184 000 kronor och Målilla MK för 120 000.
– En stor roll spelade  även den fantastiska sportsliga prestation som laget gjorde, med SM-final som avrundning på säsongen. Där ska Micke och Palle (lagledarna Mikael Karlsson och Patrik Hag) ha en stor eloge, berömmer Tomas Karlsson.

GP med förlust
Att vädergudarna var med klubbarna under Elitseriens tävlingstisdagar har ju givetvis också haft en positiv effekt på det ekonomiska resultatet, men de 300 000 kronorna i vinst känns ändå väldigt imponerande med tanke på det kaos som rådde under 2016 års GP-arrangemang i Målilla.
– Tävlingen regnade  bort helt på lördagen och när den sedan kunde köras på söndagen var det inte alls så många på plats.
– Ekonomiskt gjorde vi ett dåligt GP och förlorade en hel del pengar, säger Tomas Karlsson.

Ökad förarbudget
Nu ser Dacke-bossen fram emot ett framgångsrikt 2017.
– Om vi blickar framåt så skulle vi vilja börja investera i arenan igen. Den har fått stå tillbaka några år, säger Tomas Karlsson, som också berättar att man har höjt förarbudgeten en aning inför kommande elitseriesäsong.
– Lite högre är den, men bara marginellt, säger han.
I samband med årsmötet avtackades Ove Johansson efter 37 år som ordförande. Han utnämndes samtidigt till hedersordförande i föreningen.
Till nya styrelseledamöter, efter avgående Bo Bergman och Andreas Jonsson, valdes Patrik Engqvist och Lars Olofsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!