Kim fixade hemmaseger i Älgjakten

Hemmaföraren Kim Nilsson nämndes av många som en av förhandsfavoriterna i lördagens endurotävling i Vimmerby. Han höll också för trycket och tog till slut en klar seger. - Det gick kanon hela dagen, säger en lycklig vinnare i Kim Nilsson.

Motorsport2009-09-22 06:24

Förhandssnacket handlade om fyra förare. Anders Svärdvik, Jonas Blom, Christoffer Gustavsson och givetvis Kim Nilsson. Men när tävlingen väl kom igång var det en man som var klart bäst för dagen.
Det var aldrig något snack om saken i spåren runt Gnagardalen, Nilsson tog ledningen direkt och höll den hela vägen in i mål. Enda hotet kom från Christoffer Gustavsson, Eksjö, även han en av favoriterna inför dagen.
- Han var uppe i bakhjulet på fjärde eller femte varvet. Sen gick han in och tankade, då drog jag på lite extra, säger Nilsson.
Nilsson hade själv höga förväntningar på dagen, förväntningar som med råge slog in.
- Jag hade som mål inför dagen att bli topp- tre, och det gick ännu bättre så..

Nöjda förare
Ja, Kim Nilssons seger krönte en fin dag för hemmaklubben.
- Det var en väldigt bra dag, fantastiskt fint. Allt från väder till spår var kanon. Förarna var väldigt nöjda, säger Michael Johansson i VMS.
Underbart väder, fina spår och sist men inte minst en hemmaseger signerad Kim Nilsson. Bättre än så kunde det knappast bli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!