KLART: NOVEMBERKÅSAN TILL VIMMERBY

För drygt två veckor sedan berättade vi om att Vimmerby MS med stor sannolikhet skulle tilldelas arrangörskapet av Novemberkåsan 2018. I dag blev det klart. – Det känns verkligen tryggt att tilldela Vimmerby detta, säger Martin Holm, ordförande för Svenska Motorklubben och tillika Kåsageneral.

Nu får Vimmerbyborna ge sig ut i skogarna igen. 2018 kommer Novemberkåsan arrangeras här igen.

Nu får Vimmerbyborna ge sig ut i skogarna igen. 2018 kommer Novemberkåsan arrangeras här igen.

Foto: Magnus Strömsten

Motorsport2017-05-31 08:21

Från ”ytterst små chanser”, via ”nummer två på listan” till ”den troliga arrangören” och nu ”tilldelad tävlingen” – under loppet av drygt fem månader.
Vimmerby MS var lovad besked om vem som skulle tilldelas Novemberkåsan 2018 innan den 1 juni – och i dag kom det glädjande telefonsamtalet till klubben.
– Jag har pratat med Fredrik Johansson på VMS nu på morgonen och gett dem chansen. Nu ska de ges lite tid att hitta en SMK-klubb att samarrangera med och sedan ska vi slutförhandla, men det brukar aldrig vara några problem med dem, säger Martin Holm.

Vanan av att arrangera Novemberkåsan är stor i Vimmerby. Trots tumregeln ”tio års mellanrum innan samma klubb får arrangera igen” stod VMS som värd för enduroklassikern både 2008 och 2014.
Redan i december i fjol berättade vår tidning att Vimmerby MS hade ansökt om att även få 2018 års upplaga av Kåsan förlagd till staden.

Martin Holm ansåg då att Vimmerbys chanser var ytterst små:
– Det blir för tätt mellan gångerna. Vi har två klubbar som är på gång för arrangemanget 2018. Vimmerby är inte en av dem, sa han då.

För drygt sex veckor sedan hade Vimmerbys chanser växt.  Kvar på listan fanns bara Malmö och Vimmerby, med de förstnämnda som nummer ett på Kåsageneralens lista.
Men Martin Holm berättade då också att det fanns en del svårlösta problem med Malmö. Och för Malmös del stupade det till slut på att Miljöchefen på regementet sa nej.

Martin Holm är glad över att det blir Vimmerby som kommer stå som värd nästa år.
– Det är en trygghet. Vimmerby är en väldigt bra arrangör med fina förutsättningar. Det har varit skönt att ha dem som trygg back up under tiden vi förde diskussioner med Malmö.

Enligt uppgift är det SMK Eksjö och SMK Värnamo som ligger närmast till hands som samarrangör.
Datumen för Novemberkåsan 2018 kommer sättas i höst.
– Vi måste först få veta den internationella tävlingskalendern, så alla de bästa förarna kan komma hit, avslutar Martin Holm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!