Lagkamraternas dubbla guldjakt

Lagkamrater i allsvenska mästarna Västervik. Den här veckan bittra fiender i kampen om SM-guldet. Nu ska det avgöras vem av Dackarnas Peter Ljung och Rospiggarnas Jacob Thorssell som vinner dubbla titlar. – Peter är ju kapten i Västervik. Så i torsdags sa jag till honom att han fick lyfta bucklan då, så tar jag hand om det den här veckan istället, skrattar Thorssell.

Dackarnas Peter Ljung och Rospiggarnas Jacob Thorssell. Båda nyligen allsvenska segrare med Västervik – ikväll bittra fiender då SM-finalerna drar i gång.

Dackarnas Peter Ljung och Rospiggarnas Jacob Thorssell. Båda nyligen allsvenska segrare med Västervik – ikväll bittra fiender då SM-finalerna drar i gång.

Foto:

Motorsport2016-09-27 14:00

Jacob Thorssell kommer till SM-finalerna med sitt Rospiggarna med en fantastisk säsong i ryggen.

I år har Åtvidabergs-sonen tagit det stora kliv i karriären som i stort sett hela Speedwaysverige har gått och väntat på under några års tid.

– Jag har haft turen att komma in i bra klubbar, haft suveräna trimmare och mår kanon – både fysiskt och psykiskt. När det mesta flyter på är det inte så svårt med speedway, där självförtroende spelar en jättestor roll, säger Jacob Thorssell.

Misslyckad GP-debut

I helgen gjorde Thorssell sin GP-debut, då han hade tilldelats ett wild card till tävlingen på Friends Arena i Solna.

En inkörd poäng var så klart inte alls vad han hade önskat, men erfarenheten är mycket värd.

– Självklart hade jag hoppats på fler poäng, men man ska veta att det inte är lätt att gå in där och prestera.

– Nu har jag i alla fall gjort debuten och jag tar med mig alla värdefulla intryck, säger Jacob.

I kväll och i morgon är det alltså dags för SM-finaler. Rospiggarna mot Dackarna. Jacob Thorssell mot polaren i allsvenska Västervik Speedway, Peter Ljung.

I förra veckan vann de den allsvenska titeln tillsammans där.

I kväll handlar det om något helt annat – kampen om SM-guldet och kampen om att bli unik och plocka hem båda de tyngsta inhemska lagtitlarna samma säsong.

Dela på bucklorna

När Västervik vann den allsvenska finalen i torsdags var ungtuppen Thorssell snäll värre och lät nestor Ljung få lyfta segerbucklan i luften.

– Eftersom han är kapten i Västervik var mitt förslag till honom att han skulle få ta hand om det då, mot att jag fixar det den här veckan, skrattar Thorssell.

Vad tror du om finalmatcherna?

– Det är så roligt att vi och Dackarna har fått knäppa de flesta experterna på näsan. Seriens två bästa lag och det kommer bli stentufft.

– Visst, vi har haft ett bra lag och de flesta har presterat på topp. Men jag är grymt imponerad av Dackarna. De har gjort ett kanonjobb under säsongen, säger Thorssell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!