Lagledarens kaxiga passning: ”Det var bra för spänningen”

Av med hatten och buga djupt. För underhållningen. För spänningen. För finalfesten. För Dackarnas hjärta. – Det här kanske var bra för spänningen i returen, sa Rospiggarnas lagledare Micke Teurnberg syrligt efter att ha sett sitt lag förlora med 48-42 i den första SM-finalen.

I går kväll försökte Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg lugna ner John Lindman efter kraschen i elfte heatet som skulle bli avgörande för matchen.

I går kväll försökte Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg lugna ner John Lindman efter kraschen i elfte heatet som skulle bli avgörande för matchen.

Foto: Magnus Strömsten

Motorsport2016-09-28 07:30

Först till totalt 91 poäng vinner. 

Efter gårdagskvällens första SM-final fattas det 43 poäng i kvällens retur för att Dackarna ska få lyfta bucklan i Hallstavik.

– Vi är där. Vi har gett oss själva chansen att vinna, har absolut ingenting att förlora och all press är på jättefavoriten. Underbart, jublade en glad lagledare i Dackarna, Mikael Karlsson, efter den imponerande segern.

Och det var en seger med mersmak, som mycket väl hade kunnat vara större.

För strulande hojar vid tre tillfällen fick Dackeförare på poängplats att kapitulera – Magnus Karlsson med bränslestrul, Peter Ljung med en uppbränd koppling och Kacper Gomolski med punktering.

Holta glänste

Dackarna fick en drömstart på matchen och hade 9-3 redan efter två heat. Sedan vände gästerna på steken, hade ledningen med 29-25 efter nio heat, och vi var nog många som misstänkte att siffrorna skulle rinna iväg till den urstarka seriesegrarens fördel. Men icke.

Dackeförarna visade upp enorma hjärtan och hemmalagets depåhalva svämmade över av moral och jävlaranamma.

Rune Holta, som dittills hade haft en bedrövlig kväll, tog dubbla heatsegrar i heat 11 och 12 och vips hade hemmalaget kopplat greppet.

– Det tar ett tag för gubben att bli varm i kläderna. Men när han väl blir det går det oerhört snabbt där ute, skojade Mikael Karlsson om Holta.

Förvaltade förtroendet

I nomineringsheatet, med ledning 43-41, skickade Dackarnas lagledning ut Patryk Dudek (som vanligt fantastisk körning) och Peter Ljung – något överraskande på banorna 2 och 4.

– Det var de själva som bestämde. Jag och Patrik (lagledarkollegan Hag) bara tittade på varandra. Men de förvaltade ju förtroendet, skrattar Karlsson.

Ja, sannerligen. För Dackeförarnas start var lika klockren som femettan var, och slutresultatet skrevs alltså till 48-42.

– De gjorde precis som vi kommit överens om – en låste och en gick runt.

Hur är nu känslan inför returen?

– Vi vet att vi kan åka bra i Hallstavik och har många förare som trivs där. Sedan blir det tufft så klart, men en härlig utmaning mot en väldigt bra motståndare.

– Kul också att det är två lag, i ordets rätta bemärkelse, som gör upp om det här, tycker Mikael Karlsson.

”Bra för spänningen”

Hos gästerna gjorde ex-Dacken Andreas Jonsson comeback efter tre veckors skadeuppehåll. AJ körde in 5+1 poäng och verkade inte hämmas något nämnvärt av sina smärtor.

– Nej, det funkade bra. Jag kände mig snabb där ute, inledde bra men gjorde bort mig lite med inställningarna på slutet, sa han.

Vad tror du om upplösningen i kväll?

– Det kommer bli riktigt tufft. Dackarna är ett grymt starkt lag. Självklart ville vi inte ha med oss ett underläge in i returen.

Rospiggarnas lagledare Micke Teurnberg verkade dock inte lika orolig som sin stjärnförare.

– Det är som det är. Sex poäng är inte mycket i speedway och kanske var det här bra för spänningen i returen, sa Teurnberg självsäkert.

Mikael Karlssons svar på det?

– Haha. Hoppas han får äta upp det rejält.

I kväll får vi svaret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!