Långa vägen tillbaka

För Expressen berättar speedwaystjärnan Darcy Ward om kampen för att komma tillbaka efter den otäcka skadan. – Jag visar min starka sida utåt men ingen vet vad jag egentligen går igenom, säger Ward till kvällstidningen.

Darcy Ward under tiden i Dackarna.

Darcy Ward under tiden i Dackarna.

Foto: Arkiv

Motorsport2016-05-02 10:21

Drygt åtta månader har passerat sedan kraschen i Polen, kraschen som förändrade livet för 23-årige Darcy Ward.

På bråkdelen av sekund förbyttes hela motorvärldens strålkastare till en kamp för att ens försöka gå igen.

Av olyckan minns australiensaren inte mycket:

– Det enda jag inte kommer ihåg är att jag skulle ha gjort något misstag. Men jag minns hur jag rullar på marken och när jag stannar. Jag minns hur sjukvårdarna rusar fram. Jag minns att jag kom till sjukhus och ljuset jag såg när jag låg där på ryggen, säger Ward till Expressen.

– Det är för jäkligt, jag hade en sådan bra livsstil. Jag älskade verkligen, inte bara speedway, utan all motorcykelracing. Det har varit mitt liv och det var det jag trodde hela mitt liv skulle handla om. Jag hade stora planer, jag skulle tjäna en massa pengar, vinna världsmästerskap och göra människor lyckliga. Det fick ett plötsligt slut, men du vet…det är en del av livet och det går inte att förutse, fortsätter Darcy Ward i samtalet med Expressen.

Han berättar vidare:

– Jag försöker att tänka positivt och uppskatta det jag har. Jag bor på en vacker plats, i en vacker del av världen. Jag har fortfarande min flickvän Lizzie hos mig och hon är en fantastisk flickvän som jag inte hade klarat mig genom det här utan. Jag är tacksam för väldigt mycket.

Expressens reporter ställer frågan om hur Darcys drömmar ser ut i dag, när världsmästarvisionen fått stå åt sidan.

Så här lyder svaret:

– Att bli bättre, om inte 100 procent så vill jag bli så bra som jag kan bli. Men först tar jag dagen som den kommer och försöker göra så gott jag kan. Det som har hänt har hänt, men nu är det framtiden som räknas.

Läs hela intervjun på Expressen HÄR

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om