Lilltån stoppade inte Bjerkert

Enduroförarna är riktiga kämpar. I en av sportvärldens tuffaste tävlingar, Novemberkåsan, kom Vimmerbykillen Carl-Johan Bjerkert sexa. En stark prestation, inte minst med tanke på allt strul. Förutom revbensproblem bröt han ena lilltån på en av sträckorna. - Kroppen fick en del stryk och det var skönt när jag kom i mål.

Carl-Johan Bjerkert var sexa i Novemberkåsan efter en mardrömslik resa.

Carl-Johan Bjerkert var sexa i Novemberkåsan efter en mardrömslik resa.

Foto:

Motorsport2002-11-19 10:07

I går dominerade Nicklas Blom i eftersnacket till Novemberkåsan. Och hans 20:e lopp i mål är naturligtvis jättestort.
I kölvattnet gjorde en annan förare från Vimmerby MS också en kanoninsats. Carl-Johan Bjerkert körde nämligen in på sjätte plats enligt den officiella resultatlistan. Och var med och vann lagtävlingen med teamet KTM-Sverige.
En så framskjuten placering i Novemberkåsan har väl ingen förare i VMS lyckats med tidigare? Förutom då lagsegern 1994 då Carl-Johan också var med tillsammans med Nicklas Blom, Benny Svensson och Anders Bengtsson.

Enkel resa
Med tanke på att de drygt 100 startande snarare såg ut att ha fått en enkel biljett till helvetet, så kämpade Bjerkert till sig en returbiljett i surhålen utanför Göteborg tillsammans med 19 andra.
- Jag tror ingen kan föreställa sig vad kroppen får genomgå, men i jämförelse är det som att käka Vasaloppet till frukost. Man får slita ont, men den här typen av utmaning ger en extra kick. Jag tycker det är värt allt slit, säger Calle.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!