Linda Claesson fick nypa sig i armen

I en dramatisk final i damklassen stod till slut Linda Claesson, Norrahammars MSK, som slutsegrare. - Det här känns lite chockartat, säger Linda efter segern.

Linda Claesson hade all anledning att le efter finalen.

Linda Claesson hade all anledning att le efter finalen.

Foto:

Motorsport2013-07-12 22:06


Finalen började med att Pyret Öhrn tjuvstartade och blev utesluten.
Sedan körde alla förare ett varv för mycket.
För när Linda Claesson, som också tog starten, gick i mål efter sex varv, kom ingen målflagga. Förarna körde vidare och på det sjunde varvet blev hon passerad av Kindas Therese Alvin, som gick i mål med målflaggan.
Men det var givetvis Linda Claesson som var finalens rättmätiga vinnare, vilket förkunnades när bilarna sedan stod i målfållan.
- Jag vet inte riktigt vad som hände, men det kändes ju verkligen som att vi körde för långt. Det var precis att bilen höll, jag fick ju stopp på det extra varvet när hon passerade mig, säger Linda.

Turen på sin sida
Linda, som kör en äldre Volkswagen Typ 1, hade verkligen inte väntat sig den här framgången i Semesterracet.
- Jag har väl hunnit med 50 meters träning hemma på grusvägen, skrattar Linda och fortsätter:
- Har man vinnarinstikten går man ju alltid in med målsättningen att vinna, men det är ju fruktansvärt hård konkurrens så man kan ju aldrig räkna med någonting. Det här känns lite chockartat.
Som en av framgångsfaktorerna nämner Linda tur, till exempel som i hur hon lottades in i A-finalen, då hon och ytterligare två förare hade lika många poäng efter de tre första heaten.
- Det handlar inte bara om att ha den bästa bilen i folkrace, man måste ha tur också. Och det hade jag verkligen i dag.

Första från Norrahammar
Den turen räckte hela vägen och för första gången någonsin vann en förare från Norrahammars MSK Semesterracet.
- Får jag behålla den här bilen kommer jag nog tillbaka nästa år, för det är väl ingen som vill ha en gammal Volkswagen, skrattar Linda Claesson om bilen som pojkvännen Jonas och kompisen "Figge" har byggt.

Målflaggan kom ett varv för sent i damfinalen och därför fick tvåan Therese Alvin ta emot den före vinnande Linda Claesson i den svarta baggen i högerkant på bild. Foto: Magnus Strömsten
Målflaggan kom ett varv för sent i damfinalen och därför fick tvåan Therese Alvin ta emot den före vinnande Linda Claesson i den svarta baggen i högerkant på bild. Foto: Magnus Strömsten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!