Lokala förare kör SM i enduro: ”Stor press”

I helgen startar Enduro-SM. Platsen är Falköping – och två av favoriterna på förhand är Markus Lundgren och Kalle Svensson, båda tävlandes i Vimmerby MS färger.

Foto:

Motorsport2017-05-13 04:00

Markus Lundgren kommer från Västervik men tävlar för Vimmerby MS. Han kör i juniorklassen, en klass där han pekas ut som en av förhandsfavoriterna.
– Jag har satt ganska stor press på mig själv, men jag kan nog leva upp till det. Jag går in i tävlingen med gott självförtroende, säger han.

När vi kollar läget med Lundgren på fredagen håller förberedelserna på för fullt.
– Vi har varit ute och kollat banan. Den ser fin ut, inte så mycket sten. Det blir nog bra, menar Lundgren.

Kalle Svensson, som förra helgen körde motocross i Oskarshamn med fint resultat, är sugen på att dra igång SM–serien, där han tävlar i elitklassen.
– Men det är lite nervöst. Man stimmar upp sig själv lite och sätter en press. Men det är bara att gå ut och göra så gott man kan.

Han håller med om Lundgrens analys av banan.
– Den ser kanon ut. Det är fyra olika sträckor där alla har start och mål vid ungefär samma ställe. Förutsättningarna är absolut bra.

Vad har du för förväntningar på dig?
– Det är en tuff klass med många bra förare. Kan jag vara på pallen dessa två dagar så har jag fått en bra start. Men jag tänker att jag går ut och kör mitt bästa så får vi se hur långt det räcker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!