Lundgren överlägsen i endurocupens premiär

Markus Lundgren, Vimmerby MS, var överlägsen när den första deltävlingen av Smålandscupen i enduro avgjordes i helgen. Seger i juniorklassen och seger totalt vittnar om att Västervikssonen har en fin säsong att se fram emot.

Markus Lundgren, Vimmerby MS, vann både juniorklassen samt totalt när Smålandscuppen inleddes i helgen.

Markus Lundgren, Vimmerby MS, vann både juniorklassen samt totalt när Smålandscuppen inleddes i helgen.

Foto:

Motorsport2017-01-24 18:19

Det kunde inte ha börjat bättre för Vimmerbys MS-föraren Markus Lundgren när Björkö Enduro arrangerade årets första deltävling i Smålandscupen.
Lundgren vann juniorklassen och var även snabbast när man slog samman junior-, elit- och seniorklasserna.

Markus avverkade de fem varven på en timme och 44 minuter och var med det dryga minuten före tvåan Casper Jansson, Tibro MK.
Klubbkompisen I Vimmerby MS, Didrik Gustafsson, var fyra i juniorklassen (femma totalt), drygt två och en halv minut efter Markus. Även Djursdala SK, som har plockat upp enduro i sin förening, hade en förare i juniorklassen. Det var Viktor Adolfsén som slutade nia (15.e totalt), knappa kvarten efter segraren.

Även i övriga klasser var det Vimmerby-förare som höll sig bäst framme av ”våra” lokala åkare. Exempelvis vann Jonas Blom breddklassen, Jonas Engdahl blev femma i Motion 16-39 år, Christian Petersson, Peter Svensson och Tomas Harrysson kom trea, fyra och femma i Motion 40-50 år, Roger Ottosson slutade tvåa i Motion 51- samt Arvid Pantzar och Arvid Karlsson blev tvåa och trea i Ungdom MX2 E1. Noterbart också Ydre MK:s Oscar Edestedt som slutade på tredje plats i Ungdom 85 E0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!