Max planerar för nostalgifest i egna tävlingen

Klart med anställning i Dackarna och i full färd med att planera sin alldeles egen tävling, som ska sätta punkt för en fantastisk karriär. Det rör på sig för förre Dacke-föraren Mikael Max. – Jag är verkligen tacksam över att ha fått de här chanserna, säger han.

I går blev det officiellt att Mikael Max anställs i Målilla-klubben Dackarna. Parallellt håller han på att planera för ”sin egen” tävling på G&B Arena i början av maj. Foto: Ossian Mathiasson

I går blev det officiellt att Mikael Max anställs i Målilla-klubben Dackarna. Parallellt håller han på att planera för ”sin egen” tävling på G&B Arena i början av maj. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Motorsport2017-01-26 06:15

I höstas lade speedwayföraren Mikael Max släpskon på hyllan. Men tro inte att han ligger på latsidan för det.
I går blev det officiellt att han anställs av Målilla-klubben Dackarna – dels som banchef men också som drivande i marknadsfrågor.
– Jättekul att få hålla på med sådant man känner sig trygg med och att få möjligheten att fortsätta i branschen. Det jag mest håller på med nu är sponsorfrågor. Det blir jobb både i Målilla, från hemmet i Högsby och ute hos förretag, berättar den förre Dacke-föraren.

Som om det inte räckte med det, så håller Mikael också på att planera för sin alldeles egen speedwaytävling – en form av avskedsföreställning.
Klart är att den kommer ersätta Målilla Challenge i år och köras onsdag 3 maj på G&B Arena.
– Dels kommer det köras en match mellan Dackarna och ett lag som jag plockar ihop. Klara till ”mitt” lag är än så länge mina bröder, Peter och Magnus Karlsson, berättar Mikael.

Men evenemanget blir mycket mer än bara matchen. Mikael planerar också för några uppvisningsheat där han hoppas kunna locka ett gäng gamla stjärnor till Målilla för att köra med honom.
– Jag har ett antal krokar ute, men ännu är inget helt klart, berättar Mikael Max.
Men om bara en del av det som det jobbas på går i lås står det dock utom allt tvivel att den här kvällen kommer bli något alldeles extra för Sveriges speedwayälskare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!