Max tackar för sig med egna avskedstävlingen: "Kommer säkert bli känslosamt”

I och med tävlingen Max Final Race i Målilla i kväll sätter en av Sveriges största speedwayförare punkt för en ytterst framgångsrik karriär. Samtidigt blir det startskottet på en ny. – Ja, nu är dagen komman. Det kommer säkert bli lite känslosamt, säger Mikael Max.

Ikväll är det dags för Mikael Max att sätta punkt för sin karriär. Han gör det genom att arrangera sin egen avskedstävling, Max Final Race. Och det är många stjärnor från motorsportens värld som kommer finnas på plats. Foto: Ossian Mathiasson

Ikväll är det dags för Mikael Max att sätta punkt för sin karriär. Han gör det genom att arrangera sin egen avskedstävling, Max Final Race. Och det är många stjärnor från motorsportens värld som kommer finnas på plats. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Motorsport2017-05-03 04:11

De senaste veckorna har varit hektiska för Dackarnas Mikael Max.

Dels har han just börjat sitt nya jobb inom Målilla Motorklubb.

Parallellt har han haft fullt upp med att planera och organisera Max Final Race.

I kväll är det dags för avskedstävlingen, som sätter punkt för Mikaels framgångsrika karriär som speedwayförare – en karriär som bland mycket annat har resulterat i fyra lag-VM-guld, fem lag-SM-guld och en individuell junior-VM-titel.

– Jag har egentligen inte haft tid att tänka så mycket på kvällen än. Men det blir ju speciellt så klart – nu sätter man definitivt punkt.
– Vi har lyckats samla ihop det gäng av människor som jag ville ha med den här kvällen. Det ska bli riktigt roligt, men det kommer säkert också bli lite känslosamt, säger Mikael Max.
Men kvällens tävling sätter inte bara punkt för  en karriär. Den utgör också startskottet för en ny.

För sedan en tid tillbaka är alltså Mikael Max anställd inom klubben, bland annat som banchef.
– I kväll är det riktiga testet av det jobbet.

Både Mikael och klubben har en ganska klar syn på hur de vill ha banan den kommande säsongen.
– Det är inga större skillnader mot hur det var i slutet av förra säsongen. Det viktiga är att få den så lika som möjligt i alla matcher, säger Mikael, som gläds åt att få jobba vidare med den idrott han levt med i flera decennier.
– Det känns skönt att vara nära sporten och killarna. Då får jag ju min dagliga speedwaydos i alla fall, skrattar han.

Kvällens lag:

Dackarna: 1) Anders Thomsen, 2) Kacper Gomolski, 3) Fredrik Lindgren, 4) Mads Korneliussen, 5) Peter Ljung, 6) Ricky Kling, 7) Joel Kling.

Team Mikael Max: 1) Andreas Jonsson, 2) Jacob Thorssell, 3) Peter Kildemand, 4) Tomas H Jonasson, 5) Tai Woffinden, 6) Oliver Berntzon, 7) Magnus Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!