Miljonsatsning

I Gnagaredalen i Vimmerby pågår en stor ansiktslyftning av området för att få det ännu bättre inför framtiden.

En av Sveriges bästa banor för folkrace och motocross. Det kommer Gnagaredalen bli efter förbättringar som går loss på ungefär 1,5 miljoner kronor, anser Vimmerby Motorsällskaps ordförande Carl-Erik Gustafson (bilden). Foto: Magnus Strömsten

En av Sveriges bästa banor för folkrace och motocross. Det kommer Gnagaredalen bli efter förbättringar som går loss på ungefär 1,5 miljoner kronor, anser Vimmerby Motorsällskaps ordförande Carl-Erik Gustafson (bilden). Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Motorsport2006-12-21 07:07

- Totalt kommer det kosta runt 1,5 miljoner och när allt är färdigt vill jag hävda att vi har en av Sveriges finaste anläggningar för folkrace och motocross, säger Carl-Eric Gustafson som är ordförande i Vimmerby MS.
Inför kommande års säsong ställdes krav från förbundet på förändringar av både folkrace och motocrossbanan i Gnagaredalen. Vimmerby MS hade själva haft funderingar länge på att förbättra publikplatserna runt folkracebanan samt bygga ut köket där maten till funktionärer lagas vid tävlingar. Dessutom såg man ett behov av att ansluta sitt avlopp på anläggningen till det kommunala nätet.
- Vid en första anblick såg det ut som ett tids- och resurskrävande arbete. Nyckeln till att vi kunde lösa det hela låg i att vi fick möjligheten att ta emot material från rivningen av centralförrådet. Det har använts som fyllmassa främst vid ombyggnationen av folkracebanan, säger Carl-Eric Gustafson.
Motocrossbanan byggs om på två platser. Det lilla hoppet med en gångtunnel under som är beläget straxt innan startrakan har flyttats bak en bit. Dessutom har kurvan precis innan gjorts om och fått en feldosering.
- Anledningen är att förarna ska få ner farten tillräckligt för att hinna se mekanikernas skyltar med varvtider precis efter hoppet.
Ytterligare tre punkter görs för att förbättra anläggningen för både publik och funktionärer.
- Serviceenheten för matlagning räcker inte till i dagsläget. Den byggs därför ut med mellan 25 och 30 kvadratmeter. På våra största arrangemang lagas mat åt cirka 200 funktionärer som ska utspisas tre gånger om dagen. Funktionärerna är en förutsättning för att vi ska hålla klassen på våra arrangemang och att servera bra mat är det minsta vi kan göra som tack för att de ställer upp och arbetar för oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!