Nicki åter mot Dackarna

För två veckor sedan vann Dackarna med hela 50-40 borta mot Lejonen. I kväll möts lagen igen och GP-stjärnan Nicki Pedersen är tillbaka i Lejonens startsjua. – Jag tycker inte det är någon större skillnad på kapaciteten på deras lag ikväll jämfört med senast, säger Dackarna lagledare Mikael Karlsson.

OSÄKER. Dackarnas lagledare Mikael Karlsson har en del att fundera på inför kvällens hemmamatch mot Lejonen, där seger är ett måste för att ha en fortsatt rimlig chans att knipa en slutspelsplats.

OSÄKER. Dackarnas lagledare Mikael Karlsson har en del att fundera på inför kvällens hemmamatch mot Lejonen, där seger är ett måste för att ha en fortsatt rimlig chans att knipa en slutspelsplats.

Foto:

Motorsport2016-06-28 08:00

Vi är exakt halvvägs in i speedwayens elitserie och i kväll vänder serien.

Det innebär att sexan Dackarna tar emot sjuan Lejonen hemma på G&B Arena. Förloraren av matchen kan nog säga tack och hej till alla drömmar om att nå en slutspelsplats (topp fyra).

– Vare sig vi pratar slutspel eller inte, så är det bara seger som gäller i kväll. Vi vann med tio pinnar för två veckor sedan och då ska vi bara ro det i hamn på hemmabanan också, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Och visst. En Dacke-seger i kväll skulle innebära totalt fem poäng mot Lejonen (inklusive bonuspoängen) och helt plötsligt skulle Dackarna i så fall vara där och nosa kring slutspelsstrecket.

– Vi tänker inte bara så. Självklart är det också viktigt att lämna Smederna i botten. Det vore skönt att slippa snegla bakåt, för givetvis har man gjort det och det har varit ganska stressande, säger Mikael Karlsson.

Nicki tillbaka

När lagen möttes i Gislaved för två veckor senast saknades ex-Dacken Nicki Pedersen (lilla runda bilden) i laget på grund av skada. Dessutom körde Peter Karlsson i och fick utgå.

Karlsson kör inte i kväll, men däremot är Lejonens danske GP-stjärna tillbaka.

– Jag tycker inte att det är någon större skillnad vad gäller kapacitet på deras lag. I kväll kommer de vara svagare på reserven. Senast kunde de köra en het Hans Andersen där, men han går in på ordinarie i dag.

– Mot Thörnblom och Mellgren tycker jag att våra reserver ska ha riktigt god chans att köra hem pluspoäng till oss, säger Mikael Karlsson.

Samma sjua

Dackarna kommer till start med samma sju förare som fixade segern i Gislaved. Ingen Michael Jepsen Jensen i kväll heller, med andra ord.

– Efter den matchen är alla värda en chans till. Det är helt och hållet det som vi har gått på när vi har tagit ut laget, berättar Mikael Karlsson, som fortfarande brottas med en hel del frågetecken kring vissa förare i laget.

– Ja det är lite upp och lite ner på sina håll. Den som har sett bäst ut är väl egentligen Peter Ljung, framför allt i Allsvenskan. Sedan har han ändrat en del saker på sin hoj och återgått till hur det var i fjol. Det känns positivt med honom, säger Mikael Karlsson.

Lejonen–Dackarna

Dackarna:
1) Patryk Dudek
2) Mikael Max
3) Maciej Janowski
4) Kacper Gomolski
5) Rune Holta
6) Peter Ljung
7) Magnus Karlsson

Lejonen:
1) Nicki Pedersen
2) Pontus Aspegren
3) Kenneth Bjerre
4) Chris Holder
5) Hans Andersen
6) Mathias Thörnblom
7) Anders Mellgren.

Vi tippar kvällens omgång:
Dackarna-Lejonen 46-44
Vetlanda-Rospiggarna 48-42
Smederna-Indianerna 42-48
Piraterna-Masarna 50-40

Väderprognos, Målilla, tisdag kväll:
19 grader och sol. Källa: SMHI.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!