Nu startar speedway-säsongen

SPEEDWAY Idag är det premiär i speedwayens elitserie. Luxo Stars inleder mot Kaparna borta. Lagets svenska stjärna och lagkapten Stefan Andersson är optimist och tror på slutspel.

Stefan Andersson ska leda sitt Luxo Stars till en slutspelsplats i år är det tänkt.

Stefan Andersson ska leda sitt Luxo Stars till en slutspelsplats i år är det tänkt.

Foto:

Motorsport2002-04-23 06:45

Vår tidning når Stefan på telefon under måndagseftermiddagen. Det är dagen före premiären i den svenska elitserien, men han har inte kunnat börja ladda för den matchen ännu.
- Nej, först är det matchen ikväll (läs måndag) i engelska ligan med Eastbourne som gäller. Först efter den kan jag och Mark Loram, Joe Screen samt Dean Barker som också kör i England börja inrikta oss på matchen mot Kaparna.
Stefan avslöjar dock att han har längtat länge på premiären av den svenska ligan.
- Ja, det är ju trots allt den som är roligast att köra.
Serierna i England och Polen har däremot varit igång ett tag. Stefan och de andra i Luxo Stars har plockat många poäng i de matcherna och visat att både de själva och cyklarna är i bra trim.
- Ja, det har verkligen gått bra för mig och de andra i laget. Jag har varit stabil för det mesta och tagit runt tio poäng. Någon gång har det gått lite sämre, men när man kör så här ofta går det inte att vara på topp varje kväll.

Svår match
Vi får hoppas att Stefan och alla andra i laget är på topp ikväll då Luxo Stars alltså är i Göteborg för att besegra Kaparna.
- Alla bortamatcher är tuffa och den mot Kaparna är inget undantag. De har ett bra lag med Peter Karlsson i spetsen. Sedan har Bjarne Pedersen och några andra som jag sett imponerat på mig också. Vi åker dock dit för att börja säsongen med en seger.
Segrar behövs det många av om Luxo Stars ska infria förväntningarna och gå till slutspel.
- Det är klart att vi ska vara med i toppen och slåss. Det finns sådan kapacitet i laget och får vi dessutom vara skadefria så kan det räcka ända fram till guld, avslutar Stefan.

Fakta

Laguppställningar
Kaparna:

1. Peter Karlsson, 2. Bjarne Persen, 3. Jarek Hampel, 4. Rafal Dobrucki, 5. Brian Karger, 6. Joonas Kylmäkorpi, 7. Kim Jansson.
Luxo Stars:
1. Sebastian Ulamek, 2. Joe Screen, 3. Stefan Andersson, 4. Hans N Andersen, 5. Mark Loram, 6. Tobias Johansson, 7. Dean Barker.

VT/KP tippar: 44-52

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!