Nya topplaceringar för lokala förare i SM i bilcross

Precis som i torsdags blev det nya fina placeringar för flera lokala förare i SM i bilcross i Tomelilla. På herrsidan gick det bäst för Alexander Brinkeback och Richard Klingstedt och på damsidan blev det en andraplats för Adelinn Westerling.

Flera lokala förare körde SM i bilcross i Tomelilla i helgen.

Flera lokala förare körde SM i bilcross i Tomelilla i helgen.

Foto: Rebecka Jonsson

Motorsport2021-05-15 19:12

Premiären i SM var i torsdags och den följdes upp med en ny på Svampabanan i Tomelilla under lördagen. För er som inte vet så är bilcross en variant av folkrace som körs på en rallycrossbana med bilar som är lite mer påkostade. I kvalet kör alla förare oavsett klass tre kvalheat, där sedan det sämsta räknas bort. 

Torsdagens trea i superfinalen, Timmo Helgesson från Totebo, var på väg att upprepa framgången, men det blev ingen ny A-final för honom. Han fick nöja sig med en elfteplats totalt. Ännu bättre gick det för Vimmerbys Richard Klingstedt, som förbättrade sin 109:e placering till att bli sjua. 

På damsidan lyckades Adelinn Westerling, Vimmerby mycket bra. Hon blev femma i torsdags. Nu slog hon till med en andraplats bakom Frida Falk. Ramona Krantz, Kisa, blev sexa och Linn Brinkeback, Rimforsa, slutade nia. 

I RWD-cupen blev det även här en andraplats för en lokal förare genom Alexander Brinkeback, Rimforsa. Robin Eriksson, Storebro var åtta och Wilmer Westerling, Horn, tia. 

Övriga lokala förare totalt i lördags: 

15) Petter Karlsson, Ankarsrum, 16) Johan Svensson, Ankarsrum, 17) Antonio Westerling, Kisa, 31) Johan Klingstedt, Silverdalen, 78) Mats Andersson, Rimforsa, 95) Johan Frode, Kisa, 105) Jesper Hidsjö, Kisa, 120) Johan Karlsson, Vimmerby, 131) Niklas Krantz, Kisa, 149) Kevin Karlsson, Ydre, 158) Rasmus Eriksson, Gullringen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!