Olympisk mästare bakom Mellgrensuccé

Dackarnas nyförvärv Anders Mellgren vann överraskande JVM-kvalet i Avesta i helgen - och får chansen i Dacke-laget mot Indianerna. Nu avslöjar Mellgren att han tränat stenhårt i vinter ihop med den olympiske guldmedaljören i paralympics, Anders Olsson.

Motorsport2011-05-03 06:31

Den 20-årige värmlänningen går in på reservplats i Dackarna i premiären. Och det är en formstark debutant som ställer sig framför startgrinden. Mellgren blev som sagt vinnare i JVM-kvalet med 13 poäng.
- Banan var stenhård i Avesta och jag har bra starter. Det avgjorde. Men sen körde jag om både Linus Sundström och Ludvig Lindgren vid något tillfälle också.
Det är inte bara bra starter som Anders Mellgren har som styrka - han är dessutom väldigt vältränad.
- Så fort jag får en ledig tid så tränar jag styrka och kondition.

Janne har tagit över
I år har Hagforssonen tränat hårdare än någonsin under försäsongen:
- Jag har tillbringat mycket tid i löpspåret och på gymet. Jag har tränat tillsammans med Anders Olsson. Han kan så otroligt mycket, säger Mellgren om grannen Olsson, som innehar nio världsrekord och som vann guld i paralympics både 2004 och 2008.
Är du just nu den mest vältränade speedwayåkaren i eliten?
- Svårt att säga, men jag hoppas det.
Kan din förbättrade fysik bidragit till helgens succé?
- Det tror jag nog. Det kan ju inte vara någon nackdel direkt att vara bra tränad.
Mellgren ser fram mot att få köra i Dackarna:
- Det känns riktigt stort. Jag tror det är positivt att komma till en ny klubb och få ett miljöbyte. Annars finns risken att man står kvar och stampar och inte utvecklas så som man vill. Jag tror och hoppas att jag får ett genombrott den här säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!