Överlycklig Hansson tog andra raka

Samma juniorsegrare som i fjol. Och Karlskronaföraren Markus Hansson var minst lika glad den här gången. - Att vinna första gången var stort, men att kunna försvara titeln är nästan ofattbart, jublar han.

Motorsport2015-07-13 07:18


Samtidigt som herrarnas final brakade loss i bakgrunden var det stort kramkalas i depån. Markus Hansson, Karlskrona MK, hade just vunnit juniorfinalen i överlägsen stil och en överlycklig segrare jublade tillsammans med släkt och vänner.
Efter fjolårssegern kom Markus i år till Vimmerby som storfavorit. Och han gjorde minsann ingen besviken. Dubbla segrar i kvalet tog honom direkt till finaldagen. Där blev det tre raka segrar i grundomgångarna, fixad finalplats och överlägsen seger även där.

Två segrar på tre försök
Markus har kört Semesterracet tre gånger och kan alltså stoltsera med två segrar.
- Helt galet egentligen. I fjol kom jag hit som okänd och hade egentligen inga som helst funderingar på seger. I år var det helt annorlunda och mycket mer press på mig. Att vinna första gången var stort, men att kunna försvara titeln är nästan ofattbart.
- Det pirrade rejält i kroppen när vi stod där på startplattan inför finalen. Men jag försökte skaka av mig det och hålla mig kall.
- Jag tog starten och sedan flöt det bara på. Helt underbart, jublar Markus och skiner ikapp med solen som vågade sig fram igen i lördags.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om