Pedersen i topp i EM-premiären

Dackarnas Nicki Pedersen visade fin form när den första EM-deltävlingen kördes i Torun under lördagskvällen. Pedersen vann finalheatet före Pawel Przedpelski. Svenske Antonio Lindbäck slutade fyra.

Motorsport2015-06-22 06:44


Det har hänt en hel del kring Nicki Pedersen den senaste tiden. I Lag-VM-finalen gjorde han sin svagaste insats på länge och hans dåliga poängskörd var en direkt avgörande faktor till att Danmark missade VM-guldet.
Den insatsen följdes upp av det mest uppmärksammade speedwaybråket på mycket länge i samband med att Dackarna mötte Piraterna i tisdags. Nicki Pedersen körde ut Greg Hancock i planket och fick en varning för farlig körning. Hancock blev rasande och svarade med att hoppa på dansken såväl ute på banan som i depån.

Fullt för Sayfutdinov
Den incidenten verkar inte ha stört Nicki Pedersen nämnvärt. När den första EM-deltävlingen avgjordes i polska Torun i lördags var han tillbaka som vinnare. Dansken inledde förvisso med två andraplatser, men vann sedan två heat innan han avslutade grundtävlingen med en ny tvåpoängare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om