Populära rallytävlingen ställs in för andra året i rad

Förra året blev Skänningeknixen inställd på grund av pandemin. Nu har Västra Östergötlands MK beslutat att ställa in även i år.

Rolf Grybb, Hässleholms MK, vann Skänningeknixen 2017. Det blev ingen tävling 2020 och nu är även 2021 års upplaga inställd.

Rolf Grybb, Hässleholms MK, vann Skänningeknixen 2017. Det blev ingen tävling 2020 och nu är även 2021 års upplaga inställd.

Foto: Urban Andersson

Motorsport2021-02-08 10:18

– Det är jättetråkigt, men vi kan inte göra på något annat sätt, säger tävlingsledaren Elisabeth Svensson. Vi trodde verkligen att det skulle gå att köra i år men inser nu att det är omöjligt.

Årets tävling skulle gått den 18 april, med tre specialsträckor i Skänninge. Men redan nu har klubben ställt in arrangemanget.

– Länsstyrelsen kan inte ge oss besked förrän en månad innan vilka restriktioner vi har att förhålla oss till och att vi skulle få ta emot maxantalet på cirka 70 bilar känns inte troligt. Och vi ville inte köra en mindre variant med kanske 20-25 bilar, det blir inte rättvist med tanke på att tävlingen skulle ingått i RS-serien i Östergötland.

Klubben tar ni istället sikte på att arrangera Marknadsnatta i höst, en tävling som kördes i fjol men då publikfritt.

– Vi hoppas förstås att det i höst ska vara som vanligt igen så att vi kan ta emot ett helt startfällt och ha fullt med publik ute i skogen, säger Elisabeth Svensson.

Med den inställda Skänningeknixen blir istället Sviestadträffen den 1 maj premiär i RS-serien i Östergötland, om den kan köras. Sen följer Kungsängssprinten i juni, Mini8an i Valdemarsvik 3 juli, Socknasvängen Åtvidaberg 18 juli, Falerumsbacken 28 augusti och Addinolsprinten i Norrköping 4 september.

En ny serie, MAS Rallycup, startas också i Sverige. Den är fyra tävlingar och enligt det preliminära programmet ska en tävling köras i Östergötland den 4 september. Var och vem som arrangerar den är dock fortfarande oklart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!