Publikkrisen slår hårt mot Dackarna

Två regnmatcher har satt Dackarna i gungning. I snitt har hemmamatcherna setts av 1 435 åskådare, vilket är runt 500 under budget. Klubben har nu varslat all personal om uppsägning, något som ska ses som en förebyggande åtgärd. - Har vi bara vädret med oss så kommer publiken. Jag är inte orolig, säger ordföranden Ove Johansson.

Motorsport2015-06-25 06:18


Dackarna har en tuff tid bakom sig, som bland annat innebar att mångårige klubbchefen Jörgen Kling fick lämna sin plats. Anledningen: klubben behövde spara pengar.
Nu finns risken att det inte slutar där. Publiken har inte kommit till de två inledande hemmamatcherna, som båda har störts av regn, i den utsträckning som Dackarna hade räknat med. För en vecka sedan valde man därför att varsla all kvarvarande personal. Det handlar om två heltidstjänster och en halvtidstjänst.
- Det är en förebyggande åtgärd. Vi har en publikbudget på strax under 2 000 åskådare och just nu snittar vi strax över 1 400. Kommer det bra med publik på matcherna framöver så kommer det inte att bli aktuellt med några uppsägningar. Då kommer vi att klara vår budget, säger Ove Johansson.

Ta obekväma beslut
Han konstaterar vidare att styrelsen har valt att visa handlingskraft i det här läget.
- Vi har kört 33 procent av våra hemmamatcher och publiksnittet hittills ger en osäkerhet. Då kan en styrelse inte bara sitta stilla utan ibland måste man ta obekväma beslut, även om det givetvis är tråkigt. Våra anställda har en uppsägningstid på fem månader och det innebär att om vi inte lägger varslet nu så riskerar vi att stå med personal i höst som vi inte har råd med. Men vår förhoppning är att inte behöva verkställa varslet.
Är du orolig?
- Nej, det är jag inte. Vi har haft två regnmatcher, det kan knappast bli fyra till. Några har frågat om det här är början till en konkurs. Men det är absolut inte frågan om att vi är nära någon konkurs. Absolut inte, säger Ove Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om