Rallycross är en livsstil

Mikael och Thomas Karlsson är bröder. Och rallycrossfantaster. De lägger ner massor av tid och pengar på sitt stora intresse här i livet. - Det är fantastiskt roligt och det har blivit lite av en livsstil. Hela familjen brukar följa med när vi åker ut på tävlingarna, säger Mikael Karlsson, som kom tvåa i Götalandsmästerskapen i sin klass.

Av med hjälmarna. Säsongen är över för Thomas Karlsson (längst fram) och Mikael Karlsson. De kan summera ett bra rallycrossår.

Av med hjälmarna. Säsongen är över för Thomas Karlsson (längst fram) och Mikael Karlsson. De kan summera ett bra rallycrossår.

Foto:

Motorsport2002-10-08 22:40

Folkrace, motocross, speedway, enduro?
Motorintresset är stort i den här regionen. Men rallycross - finns det dom som kör det fortfarande?
Jodå, visst finns det. Och de är bra dessutom. Vi stämde träff på LBC-centralen i Vimmerby. Där jobbar bröderna Mikael och Thomas Karlsson.
Både dag och natt ibland.
- Det går ju åt en del tid, säger storebror Mikael, 31. Men vadå, det här är så kul, tillägger han snabbt och syftar på rallycrossåkandet. De jobbar i verkstaden på dagarna i sitt ordinarie jobb, men det händer ofta att de är kvar till tio-elva på kvällarna. På deras fritid.
Mikael Karlsson kom tvåa i Götalandsmästerskapen i klassen Supernationell för tvåhjulsdrivna bilar med en motorvolym på max två liter.
Han var bara några tiondelar från totalsegern. Thomas Karlsson slutade femma i C-finalen i klassen Supernationell med en motorvolym på max 2,4 liter. Totalt slutade han på 16:e plats med 24 poäng.
- Det gick väl sådär. Det kan gå bättre, säger Thomas och rycker lite lätt på axlarna. Fullt medveten om att han inte har samma erfarenhet som sin bror Mikael. Rallycrossåkandet är inte bara en fritidssysselsättning för bröderna. Det är en livsstil. Mycket av pengarna de tjänar går till rallycrossen.
- Det är svårt att beräkna hur mycket pengar det går åt under ett år, men gissningsvis rör det sig om uppemot 150 000 kronor för oss två, säger Mikael.
Ett dyrt nöje kan tyckas. Men Vimmerbygrabbarna ser det inte på det viset. De får ju göra det de tycker är roligast här i livet och då får det gärna kosta en slant också.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om