Stabilt resultat trots nytt tufft år för klubben

När Vimmerby MS höll årsmöte i torsdags framgick det att verksamhetsåret 2021 gav ett plusresultat på över en halv miljon kronor. "Vi har klarat oss bra under omständigheterna med ett nytt år utan Semesterrace och begränsat med aktiviteter", sa ordförande Roger Karlsson.

Vimmerby MS ordförande Roger Karlsson hoppas att 2022 ska bli ett mer normalt år för klubben med tävlingar i bland annat enduro, folkrace och motocross.

Vimmerby MS ordförande Roger Karlsson hoppas att 2022 ska bli ett mer normalt år för klubben med tävlingar i bland annat enduro, folkrace och motocross.

Foto: Magnus Strömsten

Motorsport2022-03-04 12:00

I verksamhetsberättelsen görs reflektionen att 2021 inte blev något vanligt år men det blev lite mer aktiviteter än 2020. Klubbens största arrangemang Semesterracet fick ställas in för andra året i följd.

– Vi diskuterade ett antal olika alternativ men kom fram till att det var omöjligt att genomföra Semesterracet inom ramen för restriktionerna, sa Roger Karlsson.

I september lyckades VMS att genomföra SM-finalen i motocross med begränsningar av publiken.

– Även att vi inte har haft någon stortävling i motocross sedan 2006 så blev den blev lyckad och vi fick mycket beröm. Höstracet i folkrace i oktober kunde också genomföras.

När det gäller ekonomin så har klubben klarat sig bra efter omständigheterna. Resultat för 2021 landade på 535 678 kronor.

– Vi har fått bidrag för inställda tävlingar som har räddat klubbens ekonomi. Vi har även haft personalen korttidspermitterad till viss del under året.

När det gäller 2022 så planerar klubben för ett mer normalt år.

– Vi har ett antal folkracetävlingar inplanerade inklusive ett Semesterrace. Vi har även en Emiltrofé i rally på gång. Sedan slår endurokommittén på stort med en SM-tävling på två dagar i slutet av maj. Vi har även fått Novemberkåsan 2023. När det gäller Motocross så har vi tilldelats SM-finalen även i år.

Den befintliga styrelsen förblev intakt efter årsmötet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!