Säsongens match för Dackarna

Säsongens match! Så beskriver de båda lagledarna elitseriedrabbningen mellan Dackarna och Indianerna i kväll. – Oroväckande att Dackarna har fem raka segrar. Men vi har förare som trivs i Målilla, säger Daniel Andersson Bäckström.

Antonio Lindbäck imponerade under lag-VM-veckan. I kväll har han en nyckelroll för sitt Indianlag i bortamatchen mot Dackarna.
Foto: Jeppe Gustavsson/TT

Antonio Lindbäck imponerade under lag-VM-veckan. I kväll har han en nyckelroll för sitt Indianlag i bortamatchen mot Dackarna. Foto: Jeppe Gustavsson/TT

Foto:

Motorsport2016-08-02 11:50

Dackarna femma på 15 poäng. Indianerna trea på 16 poäng. Däremellan Masarna på fjärdeplats med 15 poäng – samt ett slutspelsstreck...

Så våga inte gnälla om utebliven spänning inför Elitseriens tre sista omgångar.

– Det har visserligen varit årets match flera gånger för oss den här säsongen, skrattar Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Hans lag inledde serien  bedrövligt, men efter fem raka segrar är man helt plötsligt där uppe och hugger.

– Seger i kväll, så är vi på slutspelsplats. Så nära har vi inte varit den här säsongen. Så klart att kvällens match är speciell. Allt ställs på sin spets, säger han.

– Visst vore det skönt med en seger och sätta sig i förarpositionen inför de två sista omgångarna. Men om inte det sker så får vi jaga vidare. Inget avgörs definitivt i kväll, men samtidigt kan man ju knappast överdriva betydelsen av matchen, säger Mikael Karlsson.

Fem lag-VM-förare

Publiken runt G&B Arena kommer få se två formtoppade lag och som extra krydda återfinns fem förare som körde lag-VM den gångna veckan. I Dackarna Peter Ljung, Patryk Dudek och Maciej Janowski. I Indianerna Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren.

– Det är två riktigt bra lag som möts, säger Indian-ledaren Daniel Andersson Bäckström (lilla bilden).

– Dackarna har hittat formen på allvar. Oroväckande att de kommer med fem raka segrar och att de har hemmaplan i kväll.

– Men vi har förare som trivs i Målilla. Vår nyckel är att Antonio och Fredrik levererar som de har gjort på slutet, säger ”Dalle”.

Dackarna mönstrar samma lag som man har gjort den senaste tiden. Med andra ord utan lagkaptenen Michael Jepsen Jensen i sjuan.

Vore straffbart

– Man ändrar inte i ett lag som har fem raka segrar. Det vore i det närmaste straffbart, säger Mikael Karlsson.

– Jag pratade med Jepsen Jensen häromdagen och förklarade hur landet ligger. Om man ska ta in en förare i det här laget, med den form förarna har nu, krävs något exceptionellt av den som står utanför – och riktigt där är han inte i dag, även om det har sett bättre ut på slutet, säger Mikael Karlsson.

Efter kvällens match har Dackarna kvar bortamatch mot tvåan Piraterna och hemmamatch mot serieledande Rospiggarna.

– Vi har chans att vinna mot allihop. Förutom mot Indianerna (tolv poängs förlust i första matchen), var vi nära – trots kass form i början av säsongen.

Dackarna-Indianerna

Dackarna:
1) Patryk Dudek
2) Kacper Gomolski
3) Rune Holta
4) Maciej Janowski
5) Peter Ljung
6) Mikael Max
7) Magnus Karlsson.

Indianerna:
1) Antonio Lindbäck
2) Maksims Bogdanovs
3) Fredrik Lindgren
4) Grzegorz Zengota
5) Niels-Kristian Iversen
6) Miroslaw Jablonski
7) Joel Andersson.

Vi tippar kvällens omgång:

Dackarna-Indianerna 46-44
Lejonen-Vetlanda 48-42
Piraterna-Smederna 56-34
Masarna-Rospiggarna 43-47

Väderprognos, Målilla, tisdag kväll:
20 grader och sol. Källa: SMHI.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!