Sex utländska förare i laget

Kasprzak, Pedersen, Janniro. Många nationaliteter finns representerade i Smedernas lag, men bara en förare i startsjuan är från Sverige. Elitserien i speedway går in i omgång fem. Ikväll möter Luxo Stars Smederna på hemmabana. Ett Smederna där engelska, polska och danska är de dominerande språken i depån.

Nicki Pedersen är en av sex utländska förare i Smedernas lag.

Nicki Pedersen är en av sex utländska förare i Smedernas lag.

Foto:

Motorsport2005-05-24 14:15

Ende svensken i startsjuan är Freddie Eriksson, som lånas in från samarbetsklubben Bajen Speedway. Junioren och åttan Eric Andersson har inte fått många chanser så här långt i serien. Senast mot Piraterna körde Smederna med sju utländska förare. Att Smedernas lag består av många utländska förare är ingenting som lagledaren Ingvar Åhnstad ser något konstigt i.
- Vi har inte råd att köra med en svensk förare som plockar noll poäng när en utländsk förare istället plockar två poäng. Det har ingen klubb råd med, säger han.
Laget har kört väldigt bra på hemmabanan Smedstadion där man tagit två segrar, men på bortaplan har det inte gått lika bra. Det är dock inget som Ingvar Åhnstad hänger upp sig på.
- Vi fick stryk av Piraterna borta som slog Luxo, dessutom förlorade vi mot Indianerna som också vann över VMS. Det är en jämn serie.

Varning för Nicholls
När lagen möttes i Målilla förra året tog Scott Nicholls full pott (18 poäng på sex heat). Han kan bli ett stort hot mot Luxo Stars då han kommit igång ordentligt.
- Han får gärna kör fullt imorgon (läs idag) också. Nicholls har kommit igång på allvar nu, han körde fullt mot Piraterna hemma och även i England tävlingen efter. Han ser het ut, säger Åhnstad.
Smederna har fått tillbaka amerikanen Billy Janniro som varit borta på grund av skada.
Krzysztof Kasprzak har visat fin form i början av säsongen och har i år fått ett litet genombrott. En annan som är i form är danske ex-världsmästaren Nicki Pedersen.
En som inte finns med i laget är förre världsmästaren Billy Hamill som missat lagets alla matcher i år på grund av en allvarlig skada i rygg/lunga i början av säsongen. Smederna har också drabbats av ett avhopp i polacken Lukasz Pawlikowski som slutat, och kommer att agera när det första transferfönstret öppnar efter sjätte omgången.
Flera tänkbara nyförvärv figuerar, bland annat lillebror Kasprzak (Robert). Det senaste är polacken Pavel Staszek.

Tror på vinst
Smederna siktar på att få med sig två poäng hem till Eskilstuna.
För att det ska gå vägen gäller det att få stopp på Luxos toppförare.
- Jonsson, Karlsson och Max har alla kört bra. Helst ska ingen av dem åka fullt. De har haft problem med sin femteförare så han får inte komma igång.
Ingvar Åhnstad är hoppfull inför kvällens drabbning på Målilla Motorstadion.
- Det ser bra ut, det verkar inte heller som att det ska regna. Vi åker dit för att vinna men det är Luxo som är favoriter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!