”Slipper gärna Dackarna i slutspelet”

Hoppades du på att Rospiggarna skulle ta det lugnt och köra ner snittet på sina förare i kväll? Glöm det! – Sådant där är det värsta jag vet. Dessutom ser jag gärna att vi slipper Dackarna i slutspelet, säger lagledaren Micke Teurnberg.

Motorsport2016-08-16 12:10

Nu ska inte Dackarna eller deras supportrar ta den önskan personligt, utan det handlar om ren respekt från Rospiggarnnas lagledares sida.

– Dackarna har ett väldigt bra lag på papperet och har kommit igång rejält på slutet. Jag slipper dem gärna i slutspelet just för att jag tror att de blir en stenhård konkurrent till SM-titeln, säger han.

Så något halvt påslag på gashandtaget blir det inte i kväll?

– Nej. Det där snacket om att köra ner snittet eller hålla igen är det värsta jag vet.

– Om man tittar på hur jag har matchat under säsongen så borde alla förstå det. Vi har kört stenhårt ända in i nomineringsheatet i varje match. Det är en skyldighet vi har – så resonerar i alla fall jag, säger Teurnberg.

En ganska kostsam strategi?

– Det är klart att det blir mycket pengar som ska betalas ut till förarna när de tar många poäng. Men det känns oerhört skönt att kunna stå där rakryggad efter säsongen och säga att vi gjorde så bra vi bara kunde i varje enskilt heat.

– Jag är lagledare och satt att ta så många poäng som möjligt i varje match. Att reglerna tillåter myglande skiter jag i.

Och vilken härlig säsong ni har haft.

– Ja, helt fantastisk – ett underbart flyt. Vi har inte förlorat sedan i maj, har stenhård konkurrens i laget och flera förare som har blommat ut på ett suveränt sätt. Hoppas det håller i sig i kväll, skrattar Teurnberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!