Slutspel eller slut på säsongen?

Matematiken är enkel inför den sista omgången: Det är bara seger som gäller för Dackarna hemma mot seriesegraren Rospiggarna för att knipa den sista slutspelsplatsen. – Det är tur att det har varit GP och en massa annat, så man inte har hunnit fundera så mycket på den här matchen än, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Maciej Janowski har lyft de senaste veckorna. En bra insats i matchen mot Piraterna i förra veckan följdes upp av imponerande körning i helgens GP i Målilla. I kväll är han en av nyckelförarna i Dackarnas ödesmatch hemma mot Rospiggarna: Foto: Mikael Fritzon

Maciej Janowski har lyft de senaste veckorna. En bra insats i matchen mot Piraterna i förra veckan följdes upp av imponerande körning i helgens GP i Målilla. I kväll är han en av nyckelförarna i Dackarnas ödesmatch hemma mot Rospiggarna: Foto: Mikael Fritzon

Foto:

Motorsport2016-08-16 11:56

Vinna eller försvinna. Sällan har väl den gamla utslitna klyschan passat bättre än i dag.

I kväll körs den sista omgången av Elitserien i speedway – de fyra första lagen går till slutspel.

Om vi antar att Masarna gör sitt och slår Smederna, så är förutsättningarna enkla: Seger är det enda som duger för Dackarna mot Rospiggarna.

– Vi möter serieledaren hemma och har allt i våra egna händer. Det kan inte bli häftigare, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Janowski på rätt väg

Dackarna mönstrar exakt samma lag som efter stor dramatik slog Piraterna borta för en vecka sedan.

– Det valet var inte speciellt svårt. Om man ser till den form som våra förare har, så borde vi ha riktigt bra chans i kväll.

– Tidigare har jag väl haft lite tveksamheter kring Maciej Janowski, men efter att ha sett honom i Motala förra veckan och i GP-tävlingen hemma i Målilla i helgen, så är jag lugn. Även om det strulade en del för honom i slutet av tävlingen, efter kraschen med Fredrik Lindgren, så har han ändå en helt annan fart på banan än tidigare, säger Mikael Karlsson.

Ligaomgång i Polen

Hur mår då lagledare Karlsson så här inför säsongens viktigaste match?

– Ibland är det skönt att ha annat att tänka på. Därför var det tur att vi hade ett GP i helgen. Det tog all ens tid och all ens tankekraft, men nu börjar det komma smygande, skrattar han.

Som exempelvis?

– Ja just nu är det mest att vi har en full ligaomgång i Polen i kväll (läs; måndag kväll). Jag sitter bara här hemma och håller tummarna för att inget ska hända, säger Mikael.

Lika nervöst behöver det däremot inte vara i motståndarlägret. Rospiggarna från Hallstavik är sedan tidigare klar seriesegrare.

– Jag vet inte hur de prioriterar eller laddar, men det kan ju inte vara någon nackdel för oss att de redan är klara. Samtidigt bör de inte vilja ha med oss till slutspel, säger Mikael Karlsson.

Om en vecka börjar slutspelsserien. I kväll vet vi om Dackarna går dit.

Dackarna-Rospiggarna
Dackarna:
1) Patryk Dudek
2) Kacper Gomolski
3) Maciej Janowski
4) Rune Holta
5) Peter Ljung
6) Mikael Max
7) Alex Johansson.

Rospiggarna:
1) Jason Doyle
2) Timo Lahti
3) Andreas Jonsson
4) Jacob Thorssell
5) Martin Vaculik
6) John Lindman
7) Krzsztof Buczkowski.

Vi tippar kvällens omgång:
Dackarna-Rospiggarna46-44
Masarna-Smederna50-40
Indianerna-Vetlanda42-48
Lejonen-Piraterna48-42

Väderprognos, Målilla, tisdag kväll:
20 grader och klart/halvklart. Källa: SMHI.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!