SM-succé för Kalle och Calle

Vilken succé för Vimmerbys båda enduro-Kallar, Svensson och Bjerkert. När den första SM-deltävlingen kördes på hemmaplan i helgen blev det dubbelt Vimmerby i SM1. - Och jag som egentligen inte alls gillar sådant här stenigt underlag, skrattar segraren Kalle Svensson.

Två Endurokallar med vinnarskalle. Carl-Johan Bjerkert, t.v, körde upp sig starkt till en andraplats men kunde inte nå vinnaren Kalle Svensson. VMS-förarna ordnade alltså en dubbelseeger i SM-deltävlingen på hemmaplan. Foto: Stefan Härnström

Två Endurokallar med vinnarskalle. Carl-Johan Bjerkert, t.v, körde upp sig starkt till en andraplats men kunde inte nå vinnaren Kalle Svensson. VMS-förarna ordnade alltså en dubbelseeger i SM-deltävlingen på hemmaplan. Foto: Stefan Härnström

Foto:

Motorsport2012-04-16 06:13


Söndagens SM-seger var Kalle Svenssons första i seniorsammanhang.
- Självklart är det speciellt att ta den på hemmaplan. Trots att man inte känner banan mycket bättre än någon annan, så drar man på något sätt ändå fördel av att tävlingen går i hemmaterräng. Inte minst tack vare alla supportrar som stod ute i skogen i dag, säger Kalle Svensson.
Kalle Svensson kommer nästan direkt från JVM-deltävlingarna i Chile och Argentina. Och knappt hinner han smälta sin SM-framgång innan det är dags att dra utomlands igen.
- I veckan åker vi till Frankrike på träningsläger. Den här framgången motiverar en ännu mer, menar han.

3:a och 4:a totalt
Totalt i Swedish Enduro Cup, deltävling 1, kom Kalle Svensson och Carl-Johan Bjerkert 3:a respektive 4:a efter Johan Edlund och Pontus Högberg, som tävlar i de motorstarkare klasserna SM2 respektive JSM2.
Carl-Johan Bjerkert avslutade tävlingen formidabelt och avancerade stadigt i resultatlistan under de sista tre av de totalt 15 specialsträckorna. Efter tre timmars körning var Bjekert drygt en minut efter Kalle Svensson, 18 sekunder före Norrahammars Jakob Mörkhed på tredjeplatsen och 40 sekunder före legendaren Anders Eriksson på fjärdeplats
- Synd att det inte var ett varv till, då hade jag nog tagit Svensson, flinar Bjerkert.
- Äh, han bara myglar, kontrar Kalle Svensson och skrattar.

Bjerkert segstartad
- Skämt å sido. Jag vet inte varför jag är så segstartad. Egentligen har jag inte tänkt satsa på SM-serien men efter det här kanske jag får tänka om, säger Calle Bjerkert kryptiskt och lämnar en öppning för att köra hela SM-serien.
- Min fokusering ligger ju på de stora varvloppen - Ränneslätt, Gotland och Novemberkåsan. Alla SM-deltävlingar passar inte riktigt min planering och därför såg jag det här mest som ett bra träningstillfälle. Nu ska jag köra nästa tävling i Enköping om en månad, sedan får vi se, säger Bjekert.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om