SPEEDWAYEXTRA: Guldlaget har spikat truppen – finsk doldis sista pusselbiten

För knappt en månad sedan säkrade Rospiggarna SM-guldet hemma i Hallstavik. Redan nu har man spikat laget inför kommande säsong. Sist in i laget är den 19-årige finländaren Nike Lunna.

Jason Doyle, som tyvärr kraschade illa strax efter att SM-guldet var i hamn, ingår i Hallstaviklaget även kommande säsong.

Jason Doyle, som tyvärr kraschade illa strax efter att SM-guldet var i hamn, ingår i Hallstaviklaget även kommande säsong.

Foto: Ossian Mathiasson

Motorsport2016-10-17 14:39

SM-guldet – check.

Nästa års startsjua – check.

Två klara gästförare – check.

Rospiggarna har redan rustat färdigt inför kommande säsong. Fjolårsreserven John Lindman har skrivit på för ytterligare ett år, och nu har klubben dessutom gjort klart med den 19-årige finländaren Nike Lunna.

Enligt Norrtelje-Tidning kommer Lindman och Lunna, tillsammans med Robert Miskowiak och Nicklas Porsing, göra upp om lagets reservplatser.

Men vem är då denna Nike Lunna?

– Han har alla möjligheter att bli en ny Timo Lahti. Håller han sig bara skadefri kan han ta både ett och flera steg den här säsongen. Det här är inte kortsiktigt, utan även långsiktigt, säger Rospiggarnas lagledare Micke Teurnberg till Norrtelje-Tidning.

Enligt NT.se kör Lunna för det finska juniorlandslaget, där Micke Teurnberg är involverad. I år var han en ynka poäng från att kvala in till junior-VM.

Rospiggarna 2017

Jason Doyle, 2,063.
Andreas Jonsson, 1,919.
Max Fricke, 1,789.
Jacob Thorssell, 1,618.
Timo Lahti, 1,500.
Nicklas Porsing, 0,727.
Robert Miskowiak, 0,550.

Gästförare:

John Lindman, 0,730.
Nike Lunna, 0,500.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om