Stärkt Antonio siktar mot final

Det strålar om Antonio Lindbäck igen. Efter sju sorger och åtta bedrövelser är han i fas med sig själv, med livet och med speedwayåkandet. - Så bra som jag mår nu har jag aldrig gjort tidigare. Det smittar också av sig på mitt åkande, säger han. I morgon ser du den formtoppade wild card-svensken sikta mot pallen i Målillas VM-deltävling.

Motorsport2015-07-24 01:27


Du känner säkert till bakgrunden. I mars greps Antonio Lindbäck med 1,5 promille i blodet, misstänkt för rattfylleri - för tredje gången i sitt liv. Lindbäck stod åtalad i Falu tingsrätt och i slutet av maj dömdes han till en månads fängelsestraff för grovt rattfylleri.
Det senaste gripandet och domen har påverkat Antonio mycket. Men långt ifrån enbart negativt. Han har fått hjälp och stöttning av många människor och säger själv att han har kommit ut stärkt ur en oerhört tung tid.

Hur ser du på det i dag?
- Det som har hänt har hänt. Jag kan inte påverka det, bara dra lärdom av det. Däremot kan jag påverka det som ska hända mig i framtiden.
- Tyvärr har jag gjort dumma saker i mitt liv, men vem kan säga sig vara helt prickfri? Jag vill trots allt vara ett föredöme, jag tror att det är viktigt för unga att ha förebilder.
- Jag har aldrig gått den fega vägen och försökt smita undan. Jag står för vad jag har gjort, har försökt ta tag i det och vill visa att det går att klara av. Förhoppningsvis kan någon få inspiration av att se att det går att kämpa sig tillbaka, mogna och lyckas även när livet är mörkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om