Stor glädje för VMS: "Kan inte säga något annat"

1 014.000 kronor. Så mycket pengar får Vimmerby MS när krisstödet delas ut. "Det var något sådant vi hade hoppats på", säger Roger Karlsson, ordförande i VMS.

Vimmerby MS tilldelas över en miljon kronor i stöd.

Vimmerby MS tilldelas över en miljon kronor i stöd.

Foto: Sofie Olsson

Motorsport2020-11-20 16:18

Riksidrottförbundets fördelning av "coronastödet" presenterades under fredagen – och det blev ett glädjande besked för Vimmerby MS. Föreningen har drabbats hårt under året och gått miste om stora intäkter, bland annat eftersom flaggskeppet Semesterracet ställdes in. Nu får man glädjas åt att över en miljon kronor tilldelas föreningen. 

– Det är givetvis jättebra. Jag kan inte säga något annat, säger föreningens ordförande Roger Karlsson. 

Hur mycket pengar hade ni räknat med att få?

– Det var något sådant vi hade hoppats på. Det här året skulle vi, utöver Semesterracet, även haft SM-crossen och rallytävlingen Emiltrofén. Pengarna vi får nu täcker inte allt, men samtidigt kan man inte få allt heller. 

VMS har tvingats ta till vissa åtgärder för att klara av det ekonomiskt tuffa året. Samtidigt har föreningen kunnat luta sig tillbaka på en del pengar man sparat undan sedan tidigare. 

– Ja, men vi har aldrig lånat pengar utan vi har haft våra sparade pengar som vi satte undan för att bygga en serviceanläggning. Som tur är blev det aldrig något av den, för då hade det nog gått åt skogen för oss i år, säger Roger Karlsson och fortsätter:

– Vi har kapat en del kostnader, men vi får inte glömma att vi har massa fasta kostnader också. Det kostar att underhålla våra byggnader och el och vatten går åt. Sen har vi även fått lägga pengar på att åtgärda klubbstugan, där vi fick en vattenskada. Vi har också lagt om taket på klubbstugan, så från september förra året till september i år har vi nog lagt en miljon bara på klubbstugan.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!