Strålande glad Lindgren efter kvällens GP-succé

Tvåa i premiären och i delad ledning av speedwayens VM-serie tillsammans med Martin Vaculik. Inte konstigt att Dacke-föraren Fredrik Lindgren var överlycklig efter lördagskvällens tävling i slovenska Aztorin.

Fredrik Lindgren firar andraplatsen i GP-premiären tillsammans med vinnaren Martin Vaculik.

Fredrik Lindgren firar andraplatsen i GP-premiären tillsammans med vinnaren Martin Vaculik.

Foto: TV 10

Motorsport2017-04-29 21:12

– I och med att det har ställts in en hel del tävlingar i inledningen av säsongen har man väl inte riktigt haft koll på var man har stått, så den här starten hade ju verkligen allt vad man kunde önska sig, säger Fredrik Lindgren efter tävlingen.
Och för den nygamle Dacke-föraren handlar det enbart om glädje över andraplatsen. Inget grämande över missad seger här inte.
– Nej, verkligen inte. Det är klart att man vill vinna – och jag har ju bara vunnit en GP-tävling tidigare – men jag har lärt mig att coola ner och sätta saker i rätt perspektiv. Det här är jättebra och det känns dessutom som att årets GP-serie är tuffare än någonsin.

Fredriks framgångar på lördagskvällen var nu inte de enda med Dacke-koppling. Comebackande Maciej Janowski (första tävlingen efter den segdragna nyckelbensskadan) samlade på sig sex poäng och imponerande med en heatseger i sitt sista heat.
Men framför allt gläds Målilla-fansen åt Patryk Dudek som kom trea. Dubbelt Dackarna på pallen alltså.

– Det här bådar ju gott inför elitseriesäsongen, skrattar Fredrik.
– Under själva tävlingen bryr man sig inte om något annat än hur det går för en själv. Men så här efteråt är det klart att jag gläds med lagkamraterna och framgångarna skänker ju en trygghet till laget.
– Patryk var jättelycklig efter tävlingen – det var hans riktiga premiär i GP-sammanhang – och det är klart att han hade fjärilar i magen. Men dem hanterade han ju bra, säger Dacke-föraren.

Banan i Aztorin var inte helt enkel att bemästra. Framför allt inte i de inledande heaten, då förarna sprayades med tung lervälling om man inte tog starten.
– Det var blött, mycket material och svårkört, men det var aldrig något snack om att bryta tävlingen.
Och de få omkörningar som gjordes under tävlingen stod du för?
– Haha. Ja, så var det kanske. Det var inte lätt. Motorn fick jobba, men jag är glad över hur jag bemästrade både cykeln och banan, avslutar Fredrik Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!