Succé för Alex i USM

Vimmerbys 16-åriga motocrosstalang Alex Pettersson inledde säsongen på näst intill bästa sätt. Efter helgens USM-premiär för MX2 i Kristianstad ligger Alex på en total andraplats.

FLYGANDE START. Alex Pettersson ligger tvåa i totalsammanställningen efter helgens USM-premiär i Kristianstad.

FLYGANDE START. Alex Pettersson ligger tvåa i totalsammanställningen efter helgens USM-premiär i Kristianstad.

Foto:

Motorsport2016-05-10 07:13

Trots att han var betydligt yngre än sina konkurrenter vann Alex Pettersson USM-serien i fjol. Målsättningen i år är att försvara titeln – i så fall den första någonsin som gör det.

Den gångna helgen kördes den första deltävlingen och visst visade Alex att han kommer vara med i toppen och slåss den här säsongen också.

Tog starten

Det första finalheatets tredjeplats följdes upp med en andraplats i det andra hetat, vilket gav en sammanlagd andraplats i totalen. Leder gör Tim Edberg från Huskvarna, som vann båda finalheaten.

– Alex gjorde det jättebra. Han kvalade in som nia, men tog starten i båda finalheaten och drog iväg, berättar pappa Tord Pettersson.

Halvvägs in i båda heaten tröttnade Alex och fick se sig omkörd av ett par åkare. Avståndet ner till bakomvarande förare var dock betryggande.

– Alex är väldigt snabb men har inte riktigt orken än. Han får ju köra i ungdomsklassen även nästa år, men det är för tidigt att säga redan nu hur det blir. Många vill ju klättra upp i juniorklassen så fort det bara går (nästa år är det första då Alex får ta JSM-licens), men det gäller att skynda långsamt och samla på sig rutin. Vi får se, säger Tord Pettersson.

Ännu en VMS-förare höll sig väl framme i Kristianstad. 11-årige Anton Nilsson kom till Kristianstad med ambitionen att kvala sig in till finalen i 85 cc Guldhjälm. Men det blev mycket bättre än så. Efter en charmant final slutade Anton åtta av de 20 förare som tog sig dit.

Nästa SM-deltävling avgörs i Uddevalla 18-19 juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!