Sur premiärförlust för Dackarna

Gårdagskvällens knappa premiärförlusten borta mot topptippade Rospiggarna är inte mycket att säga om, även om det lika gärna kunde ha blivit seger. I stället är det så att Dackarnas lagledare Mikael Karlsson fick med sig ett par riktigt sköna besked hem från Hallstavik. – Det var en bra insats på flera håll, tyckte han efter matchen.

Martin Vaculik i blå huva, före Peter Ljung, var fenomenal när topptippade Rospiggarna tog en tvåpoängsseger hemma mot Dackarna i premiären.

Martin Vaculik i blå huva, före Peter Ljung, var fenomenal när topptippade Rospiggarna tog en tvåpoängsseger hemma mot Dackarna i premiären.

Foto: Johan Wahlgren, Norrtelje Tidning

Motorsport2016-05-04 08:25

Dackarna föll med minsta möjliga marginal i gårdagskvällens elitseriepremiär i speedway. 46-44 blev siffrorna i topptippade hemmalaget Rospiggarnas favör. Men Dackarnas lagledare Mikael Karlsson hade ändå mycket att glädjas åt. Inte minst att danske lagkaptenen Michael Jepsen Jensen, som haft en tung säsongsinledning, drog till med hela tolv poäng och i övrigt till stora delar lysande körning.

– Han var bäst på banan. Han racade den helt rätt och hade suveräna starter. Mycket skönt att se, säger Mikael Karlsson.

”Oerhört nära”

Inför det avslutande nomineringsheatet var ställningen 43-41 i hemmalagets favör, sedan Dackarna ätit upp större delen av ett åttapoängs underläge i slutheaten. I det sista heatet ställdes Dackarnas Michael Jepsen Jensen (bana 3) och Patryk Dudek (bana 1) mot Rospiggarnas Martin Vaculik (bana 4) och Timo Lahti (bana 2). Dittills hade hemmaåkaren Vaculik varit ruskigt startsnabb. Och det var han även i nomineringsheatet.

– Jepsen Jensen fick inte riktigt tag på Vaculik på banan utanför. Det var oerhört nära. Om Jepsen hade lyckats med det så hade han sannolikt också vunnit heatet och vi åkt härifrån med en poäng. Så tajt var det, säger Mikael Karlsson efter matchen.

Matchavgörande

Men det var inte bara Dackarnas kapten som gav positiva besked. Över lag såg det ganska förtroendeingivande ut – även om topprestationerna emellanåt blandades med lite sämre heat.

Maciej Janowski visade fin fart, Patryk Dudek strulade i början men visade att han kommer tillhöra Elitseriens toppskikt och Kacper Gomolski hittade inställningarna och kommer bli oerhört viktig från sin reservplats.

– Mellan heat sex och heat nio gav vi bort startböjen vid några tillfällen. Det blev tyvärr matchavgörande. Banan var ganska hal och det var svårt att göra något om man hamnade på efterkälken i starten.

Blytungt för bröderna

Men det fanns de som hade det blytungt på banan i Hallstavik i gårkväll. Dackebröderna Mikael Max och Magnus Karlsson var två av dessa.

– Micke inledde strålande. Sedan missade han ett par starter och vi bytte honom mot Gomolski, säger Mikael Karlsson. 

Magnus hade inte alls något flyt, utan fick nöja sig med en poäng. Redan innan matchen var det just Magnus plats som kändes lite osäker. Men ännu vet inte lagledare Karlsson om Alex Johansson istället kommer få chansen i nästa veckas hemmamatch mot Piraterna.

– Nu har jag och Palle (assisterande lagledare Patrik Hag) en lång resa på oss hem att diskutera det, säger han.

Och apropå att ha det tungt. Hemmasonen, tillika världsstjärnan, Andreas Jonsson stannade på tre poäng för Rospiggarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!