Svärd försvarade titeln

Tobias Svärd, MK Orion, var regerande mästare och förhandsfavorit till att vinna Semesterracet 2017. När A-finalen var färdigkörd var saken klar: Han hade gjort det igen. Finalheatet vann han med nästan ett halvt varv före silvermedaljören. – Det är skitgrymt att vinna två år i rad, säger segraren.

Tobias Svärd, MK Orion, kammade återigen hem segern i Semesterracet. Han stod upp för pressen och levererade hela tävlingsveckan igenom. Foto: Karl Edgren

Tobias Svärd, MK Orion, kammade återigen hem segern i Semesterracet. Han stod upp för pressen och levererade hela tävlingsveckan igenom. Foto: Karl Edgren

Foto:

Motorsport2017-07-15 17:55

Efter vinsten förra året i Semesterracet var pressen stor på Tobias Svärd inför årets tävling. Han var favorit att ta hem allt igen även 2017. Något som han också levde upp till. Han kvalificerade sig till final-dagen redan första tävlingsdagen och då hade resan bara startat. Efter att ha vunnit alla sina kvalheat under lördagen var han redo för A-final. Väl där var det heller inget att snacka om, utan han tog hem segern och titeln som seniorvinnare av Semesterracet 2017 med bravur. 
– Det känns skitbra, väldigt skönt, säger Svärd efter målgången.
Han fortsätter:
– Hela tävlingen rakt igenom har gått så jävla smärtfritt.

Jämfört med förra årets tävling gick det desto lättare för Svärd i år:
– Ja då var det hårdare. I år var det annorlunda.
Pressen som Tobias Svärd hade på sig innan tävlingen var något han vände till sin fördel menar han.
– Alla pratar om press som om det vore något negativt. Men jag har vänt på det. De jag möter vet också om pressen på mig, jag kanske får ett psykologiskt övertag på vissa förare.

Hur ska du fira segern?
– Med en lugn kväll, avslutar vinnaren. 

Såhär gick det för lokala seniorförare:

Timmo Helgesson, Vimmerby MS, A-final
Alexander Andersson, MK Kinda, B-final
Rikard Svensson, Ydre MK, B-final
Albin Nordh, Ydre MK, B-final

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om